Konuyu herhangi bir moderatöre iletebilirdim fakat konu açmanın daha mantıklı olduğunu düşündüm. Benimle aynı fikirde olan / olmayan kişilerde (sebebi ile) bir yorum yaparsa sevinirim.
Normalde forum içi konulara pek karışmak istemiyorum, sadece ticarete bakmayı istiyorum fakat artık gerçekten baymaya başladı. Benim gözümde forumun kalitesi feci şekilde düşürülüyor.
1) Ayda 500.000’ler 1.000.000’lar kazanıp bunu 300-500-1000 TL’ye satan konuların olmaması gerektiğini düşünüyorum. Buna inanan arkadaşların nasıl inandığınıda bilmiyorum ama o konuda yorum yapamıyorum. Bunu satanlara zaten hiçbir şey demiyorum, komediler. Ciddiye alınacak yanı yok. Birisi YouTube’dan milyoner olmuş birisi instagramdan, ama buradan gelecek 300’e muhtaç.
2) Herhangi bir konu açıp, başarı hikayesi gibi anlatıp, daha sonra acaba satsam mı diye imada bulunup, aynı şekilde insanlara pembe masal satılan konuların olmaması gerektiğini düşünüyorum.
3) Hiçbir şekilde siyaset, inanç, boykot konusu açılmaması gerektiğini düşünüyorum. İllaki birisi başka birisini tahrik edecek şeyler söylüyor, ortalık savaş alanına dönüyor. Sonra da bir ban dalgası geliyor. Gereği yok bence bunun, olmuyor işte düzgünce tartışılamıyor forumda bu konular.
4) Köle aranıyor gibi açılan iş ilanlarının olmaması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’nin en büyük forumu diyoruz, şahsın bir tanesi gelmiş ayda 13.000 TL’ye günde 8 saat çalışacak yazılımcı arıyor. Bu foruma kesinlikle yakışmıyor.
5) 50-100 TL’ye script satan, 300 TL’ye toplu script paketi satan konuların olmaması gerektiğini düşünüyorum. Aynı şekilde bana göre forumun dışarıdan bakıldığında kalitesini düşürüyor.
Şimdilik müsait olup yazabildiklerim bunlar.
Konu kilitlenmezse ve güzel bir diyalog, iletişim olursa sevinirim.
1 - Ticaretin büyüğü küçüğü olmaz.Hazıra dağ dayanmaz.
2 - Her insanın bir başarı hikayesi vardır ve anlatırken mutlu olur.
3 - Siyaset zaten yasak.
4 - Türkiye işçi yönünden zaten her zaman sınıfta kalkıştır.1 asgari ücret 1 ev kirası bedelini geçmiştir.
5 - Bir markete gidiyoruz aynı ürün birinde 100 birinde 180 TL (serbest piyasa)