BahadirTNC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu tüm yorumları ile birlikte okudum. Elinize sağlık çok mantıklı bir proje olmuş. Benden sizlere naçizane bir tavsiye olacak. Youtube üstünden Enes Yılmazer'in videolarını izleyip evin tasarımı sırasında esinlenecek faktörler bulursanız evinizin katma değeri artabilir. Özellikle yanal ilerleyen ferah ve geniş görüş alanlı salon, evin güneşlenme miktarı vesaire önemli faktörler. Birde bölgenin rüzgar alış haritasını araştırıp özellikle balkon keyfinizi bozmayacak şekilde rüzgara karşı ön önlemler alırsanız sizi mutlu eder.
(Ailem inşaat yaparken mimarın sorun çıkarmasından dolayı mimarlığı bir miktar öğrenmem, üç boyutlu tasarım öğrenmem ve güneş ışığının eve girişi, evin güneşlenen yüzey alanı ve emilen tahmini güneş enerjisi, eve vuran rüzgar ve vuruş bölgeleri gibi faktörleri dahil düşünecek kadar odaklandım. İnşaat bitince bu faktörlerin düşündüğümden de önemli olduğunu görmüş oldum. Bu sebeple özellikle belirttim.)
öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.

ülkemizde kısıtlı imkanlarla bir şey yapmak gerçekten zor ve yorucu. Reel hayatın olumsuz tarafı sürekli daha fazla baskı yapıyor.

Bu yüzden yapmak istediklerini hayata geçirmek bazen mümkün olmuyor. Ev projemde aralık ayı ile sıkıntılı süreç başlayacak.

ev sahibim aralıkta çıkmamı istemişti ihtarname ile, ihtarnameye cevap vererek 06.2024 tarihine kadar yasal sürem olduğunu bu tarihe kadar çıkacağımı söyledim. iki kardeş olan ev sahiplerimden birine ihtarname, diğerine de durumu anlattım. Aralık ayı ile bakalım nasıl bir stres yaşayacağız.

Ev projesi bu nedenle mimara acele vermem gerekti, ocak öncesi yapı ruhsatını almam gerekli. ocakta %58 değerlendirme zammı var.


Yukarıdaki çizim şeklinde olacak. ay başına kadar projenin hazır olmasını bekliyorum.

Bunların dışında proje devamı için 1 pürüz daha var. onu henüz zamanı olmadığı için anlatamıyorum. bu hafta çözemezsek bakıcaz artık.

Çözülecek her şey, yapılacak bu ev. bunda kararlıyım.

iyi forumlar.