Gecmise donuk vergi cikarsa ülkenin %80 i vergi batagina girer
Kanun çıkmazsa alabilirler. Kanun çıkarsa alamazlar.
Kanun yoksa kafalarına göre gelir olarak iddia edip 5 sene geriye dönük vergilendirebilirler.
Kanun çıktığında artık düzenleme gelmiş demektir kanun geriye işlemez.
Bir klripto cüzdana doğrudan Türk bankalarından giren çıkan para için sadece binde 4 kambiyo vergisi alınmalıdır.
Vergilendirme cüzdana başka cüzdanlardan aktarılacak paralar için gerçekleştirilmelidir.
Böylece kripto para yatırımı yapmak isteyen herkes tek bir cüzdan kullanır.
Cüzdanına dışarıdan para giren çıkanlardan da hem paranın vergisi hem de izahı istenir.
Geçmişe yönelik bir vergi çıkarmayı tercih etmek hatalı bir siyasi karar olur.
halk, özellikle "Ayı Dönemi" adı ile bilinen piyasanın devamlı düştüğü
üstelik 1 dakikalık, ve 3 dakikalık mumlarla 10 dakika içinde %80 düştüğü, herkesin korkudan sattığı, birden geri %80 çıktığı vadeli işlem yapanların tüm paralarını kaybettiği (stop koymadılarsa)
Spot işlem yapanların bile %90 civarında paralarının eridiği dolayısıyla sadece zarar yazan bir dönemde
tüm parasını kaybetmiş üstelik şimdi bir de vergi ödemek zorunda kalan insanların ve
1. derece akrabalarının seçimlere önemli ölçüde etki edebilecek sayıda olduğu da bilindiğinden
içinde bulunduğumuz dönemi de dikkate alırsak siyasi intihar bile olabileceğinden
'' Osmanlı'nın Alman gemilerine kendi bayrağını kullanma izni vermesi, sonrasında bilinen malum zincirleme yıkıcı sonuçlara sebep olan karar benzeri bu hatayı yapacaklarını hiç sanmıyorum.
Çok zor bu durumlar ama alacaklar.
Ben Borsa kullanmıyorum. XMR Full GUI Blok zinciri ve Ledger X kullanıyor alt coinleri bazen alıyor bazen satıyorum.
Kanıt istese bile geçmiş işlemler Ledger ile gidiyor. Monero keza öyle. Elden bozum sağlıklı olsada borsaya çektiğin o tutarı kanıtlayamazsın. İmkansız.
Bakalım neler olacak