Aracımı satacağım pek bilgim olmadığı için bir şey aklıma takıldı. Aracımda hata boya yok gidişinde vs o konuda eminim sıkıntı yok.
örneğin aracı satarken ekspere soktuk ekspertiz gelipte örneğin 1-2parça ufak tefek kayış veya ufak tefek sıkıntı olmayan ycuz parça değişmesi gerek çıkarsa o durumda alıcı kişi vazgeçerse ben ne yapmam gerekiyor benim haberim olmayan fark ettirmeyen o parçalardan ekspertizi ben mi ödeyeyim. (Benim mantığıma göre ufak tefek parçaların fiyatı neyse pazarlıkta düşüp satışı yapmak ama alıcı gıcıklık edip vazgeçerse o durumda ne yapmalıyım)
Merhaba,
7 yıllık oto eksperiyim.
Bu işin yazılı olmayan kuralı - usulü vardır.
Siz alıcı kişiye sorduğu sorulara öncelikle ne cevap vereceğinize bağlı olarak bu sorduğunuz sorular değişir.
Örneğin; aracı satarken aracımda hata boya yok dediğiniz (emin olduğunuz şeyleri) araçta hata boya çıkarsa iki seçenek var; 1- pazarlık devam eder, anlaşmaya çalışırsınız ortak noktada anlaşırsınız. 2- anlaşamazsanız, yanlış beyanınız olduğu için, ekspertiz ücretini ödersiniz Ekspertiz raporunu alırsınız güzellikle ayrılırsınız.
En mantıklı seçenek şudur; emin olduğunuz şeyleri söylersiniz motor mekanik yürür aksam bendeyken problem yok ama ekspertizler detaylı inceler ufak tefek masraf çıkarsa bilemem, araçtan anlamam pek fazla bakımı yaptırır binerim. Birşey çıkarsa ekspertiz ücretini karşılamam diyebilirsiniz topu üstünüzden atmış olursunuz. Ama buda konuşma üslubu çok önemlidir çünkü, kişi şüphe ile yaklaşırsa araca bakmaya bile gelmeyebilir.
Aklınıza takılan tüm soruları sorabilirsiniz. Mümkün mertebe destek olmaya çalışırım.
Etiket için teşekkürler;
@anf690; iyi bir takipçi olduğunuzu düşünüyorum. 😊