Selamlar ben Berat, 17 yaşında lise son sınıf öğrencisiyim. Bu yaşıma kadar yaptığım şeylerin özetini anlatacağım, belki görüp motive olup para kazanmaya çalışacak birileri olur da yararım olur.

internetten para kazanmaya annemin eski telefonu olan samsung j5 8gb ile 2018 yılında instagram hesabımı birisinin kapatmasıyla başladım, sağdan soldan topladığım bilgilerle bir şeyler denedim whatsapp eğitim,hesap satışı, işlem gruplarına katıldım. Elimden geldiğince günümün yarısından fazlasını bu işlere adadım, yeri geldi 2-3₺ ye instagramda logo yapıp sattım. Kuzenimin instagram sayfası vardı ona özenip kendi sayfamı açtım, büyüttüm sattım ve sayfa sahibi birçok dostum oldu, onlara adminlik konusunda yardım ettim. üç beş kuruş kazanmaya başladım, bir gün ismini vermek istemediğim bi gizli hesap görme uygulaması bana ulaştı, reklam alacaklarını ve o zamanın 2000-3000₺ si değerliydi bunu reklam için kullanacaklarını belirttiler (2020-21) benden etkileşimi yüksek sayfalar istediler bende komisyonumu koyarak bu uygulama için instagramda 30-40 sayfadan oluşan reklam yayınlattım. İlk yüksek miktarı bu uygulama sayesinde kazanıp kendi paramla kendime Xiaomi Redmi 8 telefon aldım, çok mutluydum ailem paranın kaynağını soruyordu ve bana güvenmiyordu illegal bir iş olmasından korkuyorlardı. Bir süre daha bu şekilde reklam çıkarak para kazandım sonra uygulamayı kapattılar. R10'a atıldım bir şeyler denedim başarılı olamadım, biraz biraz para biriktirip R10'a işime yönelik yatırımlar yaptım. İşlerim iyi gidiyordu işlerime bi yatırım daha yapıp kendime iPhone 13 Pro aldım, asla pes etmedim kendime bu işlerden devam ederek güzel bir bilgisayar sistemi, playstation,iPhone 14 Pro tarzı şeyler satın aldım. Asla pes etmedim etmeyeceğim de, belki sizin için küçük bir şeyler olabilir ama benim için gerçekten 17 yaşımda kendi paramı kazanıp kimsenin eline bakmadığım için beni çok mutlu edip gururlandırıyor. Her şey için teşekkür ederim R10 ❤