Hocam Anestezi teknikeri olarak bu işlemde defalarca bulundum size yardımcı olmaya çalışayım. Endoskopi yapılır gibi yapılıyor benim giirdiğim işlemdekiler balon SF'le şişiriliyor ve mideye oturtuluyor. Gastroda çalıştığım sürede kimi hastalar çıkarmaya kimi hastalar yeni taktırmaya geliyordu. 4-6 ay içinde çıkarılması gerekir yoksa balon içerde parçalanabiliyor bir zararı olduğunu görmedim ama bu olmadığı anlamına gelmez parçalanınca. En açık şekilde şöyle söyleyebilirim ilk 1 hafta çok sıkıntılı oluyor mide bulantısı, kusma şikayetleri çok fazla doğru düzgün bir şey yiyemiyorsunuz. Daha sonra alışmaya başladıktan itibaren kendi beslenme ve spor rutinine alışkanlık kazandırmanız lazım çünkü belli bi yerden sonra yemeye başlarsanız sonuç alamazsınız burada iş sizde bitiyor yine. Ekstra bir mucize değil ancak amacınıza giden yolda size bir yardımcı arkadaş gibi düşünün. Sağlıklı beslenme ve birazda olsa yürüyüşle çok güzel sonuçlar alırsınız. Sormak istediğiniz bir şey varsa yanıtlayabilirim. İyi günler.