Herkese merhaba. Şuan için 2 adet sitem var birisi 1 aylık İngilizce bir site diğeri 1 haftalık Türkçe. Gelelim konumuza...

Açtığım iki sitede de içerikleri tamamen botla çekiyorum. İçeriklerim tamamen özgün çünkü içerik çektiğim site google aramadan tamamen silinmiş durumda. İng siteyi ilk açtığımda sadece indexing api kurulumu yaptım ve hiç index sorunu yaşamadım her şey tıkırında çok güzel indexler aldım gösterim ve sıralamalar çok tatmin ediciydi ilk sayfada bir sürü kelimem vardı.

Taakii google news kaydım onaylanana kadar. Kayıt onaylandı her şey tamam içerikler daha hızlı index almaya başladı orasıda okey. Sorunumuz ertesi gün başlıyor index alan içerikler hem sıralamaya son sıralardan giriyor hemde ertesi günü tamamen uçup gidiyor. Bazıları diyebilir ki bu yüzden değil çok fazla içerik girdiğin için buda bir sebep olabilir lakin içerik girişlerinde o güne ait en fazla 10 15 içerik giriyorum. Diğer içeriklerin tamamı eski tarihli olarak çekiyorum ve çok etkisini gördüm her defasında..

Böyle düşünmemi sağlayan olaya geliyorum açtığım 2. site.. 1 haftada sadece indexing api kurulumu yaparak düzenli içerik girişiyle (az önce belirttiğim gibi çoğu eski tarihli) 600 index aldı ve içeriklerin neredeyse tamamı 5-25 sıralama aralığında tıklama almaya başladı bile çoktan.

Neredeyse hepimiz sektör o bu demeden hızlı index için Google News kaydı alıyoruz ve 2 gün yararını görüp kalan tüm zamanlar için daha çok zarar görüyoruz diye düşünüyorum. Bu konu hakkında sizin fikirleriniz neler? Her fikir ve tecrübe benim için kıymetli..