İktidarın son yıllardaki politikalarından ötürü çoğu insanımız -ben de dahil- Araplara karşı antipati geliştirdik maalesef.
İsrail işgalcidir, Netanyahu 2019'da Hamas'ı desteklemiş ve her şeyin geleceğe yatırım için olduğunu bizzat kabul etmiştir. Gidip kendisinin demeçlerini okuyabilirsiniz, şu anda gördüğünüz tüm katliam ise kendi eserleri.
Hamas hiçbir zaman sivil katliamını kabul etmedi, son günlerde de İsrail helikopterinden sivillere ateş açıldığına dair de söylemler var ama şahsen bende o kadar masum olduklarını düşünmüyorum. İki tarafta gayet acımasız, biri hastane vurup beyaz fosfor kullanıyor öbür taraf direniş hareketi altında sivil katliam yapıyor. Bana göre ikisi de terör örgütü, o bölgede İngiliz manda ve himayeliği yüzünden düzenli bir ordu yoktu zaten. Bu yüzden İsrail kolayca Filistin'i işgal etti.
Medya, insanlar gerçekten kolayca manipüle edilebilir. Savaşın bana göre haklısı haksızı yoktur. Ortada bir soykırım varken güçlüyü desteklemek caniliktir.
Bölgede ateşkes ilan edilse dahi tekrarlayan provokasyonlar ile aynı senaryo devam edecek maalesef. Bir güç buna dur demediği sürece tabii.