Mersin'de ben şu ana kadar depremden dolayı yıkılan bina görmedim de duymadım da . Adana 2. derece deprem bölgesi Mersin 3. derece deprem bölgesi. Bir alıntı aşağıda haber yapılmış.
Alıntı
Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Selim İnan'ın, Mersin için yaptığı araştırmalarda önemli tespitler yer aldı. İnan; Bilindiği üzere AFAD Türkiye'nin deprem haritasını çıkardı. Deprem riski haritasına göre, Mersin deprem risk sırlamasında 3. derecede yer aldı. Gülek, Gözen, Tarsus, Kazanlı, Yenice 3. Derece deprem kuşağında yer alırken, Erdemli, Kırobası, Güzeloluk, Arslanköy, Güle dördüncü derece deprem bölgesinde yer almakta. Konuya ilişki daha önce açıklamalarda bulunan Mersin ve yakın yöresinde gözlenen depremlerin aktif faylara (Ecemiş Fayı, Namrun Fayı, Mut Fayı, Ovacık Fayı, Karsantı-Karaisalı Fayı vb.) bağlı olarak geliştiği, bu fayların da son yüzyıl içersinde 5.5 tan büyük deprem üretmedikleri dikkate alındığında, gelecek yıllar içinde büyük ölçekli (6’dan büyük) bir deprem potansiyeli taşımadığı söylenebilir.
Bu Haber
www.mersinportal.com Haber Sitesinden Alınmıştır.
https://www.mersinportal.com/ozel-ha...si-h72705.html
Mersin Portal
Mersinliler rahat olsun da keşke bizde o kadar rahat olabilsek