Merhaba hocam. Bende tasarımlarımı pdf (CMYK) olarak kaydediyorum. Farklı ölçülerde de tasarlayıp 5 pdf olarak zip leyip yüklüyorum. Mağazam henüz yeni tek ürün listeledim.. ama aklıma takılan hala tasarımların baskı olayı.. Bir de şu 300dpi olayı.. bir videoda birisi pdf olarak kaydederseniz 300 dpi ya gerek yok demişti. Bunun hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim hocam. Yani pdf(CMYK) olarak kaydedilen bir tasarım otomatik olarak 300 dpi oluyor mu olmuyorsa bunu nasıl yapabiliriz. Bir de listeme de tasarımın sunum resimleri için ne yapmak gerekir. Dediğiniz "baskı renkleri ve sunum renklerini " ayarlama olayı nasıl yapabiliriz?
Her PDF 300dpi olmaz. PDF'i hangi program ile render aldığınız belirleyici olur. Photoshop PDF, Illustrator PDF ve InDesign ile aldığınız çıktılar ilgili programın ayarlarına göre farklılık gösterir.
Örnek olarak eğer çalışmanızı InDesign ile render alırsanız Etkileşimli ve Baskı şeklinde iki seçenek sunulur.
Etkileşimli dosya daha çok dijital ortamlar ( görüntüleme )için idealdir. Burada çözünürlük seçenekleriniz olur. 72, 96, 144, 300 gibi.
Baskı seçeneği ise adından da anlaşılacağı gibi matbu için en idealidir. Direkt 300dpi render alırsınız.
Çalışırken renk kaybı yaşamamak için daima CMYK - 300 ile çalışın.
Sunum için ise tasarımlarına uygun mockuplar kullanın. En son aldığınız çıktıyı makyajlamada kullanabilirsiniz. Karşılaştırır sonuca bakarsınız.