Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar.

ETSY'de satın alınan dijital posterler müşteriler tarafından çıktı alınır. Yani profesyonel baskı yerlerinde bastırılır.
Bu nedenle tasarımlarınız baskıya uygun formatlarda ( CMYK ) teslim edilmelidir. Genelikle JPEG yeterli olur fakat en iyi sonuç için PDF öneririm.
Ek olarak. çalışmalarınızı tek bir ölçüde değil, uluslarası standartlarda bir kaç farklı ölçüde teslim etmeniz gerekir.
Örnek vermem gerekirse ISO formatları için bir adet 50x70 cm 300dpi PDF hazırlamanız, alıcıların bu ölçüyü A4, A5, A6 vb. ISO formatlarında çıktı alabilmesiniz sağlar.Bunun gibi bir kaç standart mevcut bunları da sağlamalısınız.
Ayrıca ayarladığınız bir standartı, ( mesela 50x70 ) tasarımınızı ayrı standartlarda da ayarlamalısınız. ( tasarımını bozulmaması ve sonrasında şikayet veya negatif yorum almamanız için )

Tekrar söyleyeyim, PNG baskı için uygun bir format değildir. Çalışmalarınızı baskıya hazır halde CMYK ile hazırlamanız gerekiyor.
Ayrıca alıcıların sunumda gördüğü net olarak baskıda alabilmesi için de çalışmanızı baskı renkleri ve sunum renklerini iyi ayarlamanız gerekiyor.
Merhaba hocam. Bende tasarımlarımı pdf (CMYK) olarak kaydediyorum. Farklı ölçülerde de tasarlayıp 5 pdf olarak zip leyip yüklüyorum. Mağazam henüz yeni tek ürün listeledim.. ama aklıma takılan hala tasarımların baskı olayı.. Bir de şu 300dpi olayı.. bir videoda birisi pdf olarak kaydederseniz 300 dpi ya gerek yok demişti. Bunun hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim hocam. Yani pdf(CMYK) olarak kaydedilen bir tasarım otomatik olarak 300 dpi oluyor mu olmuyorsa bunu nasıl yapabiliriz. Bir de listeme de tasarımın sunum resimleri için ne yapmak gerekir. Dediğiniz "baskı renkleri ve sunum renklerini " ayarlama olayı nasıl yapabiliriz?