Benim kendi tecrübem yakın zamanda kodlamada kendini geliştirmeye başlayan bir insan olarak insan kendi gayreti ile bir şey öğreniyor. Siz birebir online eğitim de alsanız istediğiniz gibi olmayabilir.
Ben açizane kendi tecrübemden anlatayım. PHP'ye aşinalığım vardı ama ne nedir bir türlü bilmiyordum. İlk başta farklı bir php dosyasından veri getirmeyi ve istediğim yere yazdırmayı öğrendim yani bildiğiniz echo komutu ve include komutları, sonrasında ise yanlış hatırlamıyorsam burada bir arkadaş Semih'di ismi udemy'de bir kurs açmıştı ücretsiz dağıtıyordu ona üye oldum, onu izledim ve tatbik ettim. Oradanda bir şeyler öğrendim sonrasında benim bu işe tam olarak hakim olmam gerektiğini fark ettim daha sağlıklı bir şeyler olsun istedim. Kablosuzkedi'nin Codeigniter eğitimini aldım ve kendi düşündüğüm projelerden birini kodlamaya başladım. Kodlama dediğim öyle kara düzen ama olsun ilk kodlarımdı onlar benim. Sonrasında Laravel framework'ün daha fazla revaşta olduğunu fark ettim ve youtube'dan Cem isminde bir hoca vardı onun Laravel eğitimini takip ettim. Şimdi çok şükür istediğim şeyleri yazabiliyorum ama gidilebilecek yol oldukça fazla bu işte oldum yoktur unutmayın. Ve bir diğer konu ise "Kervan yolda dizilir.". Siz bir yola çıkın başlayın devamı gelecektir azmedin, gayret edin sonucunu alırsınız ben hiç öğrenemeyeceğimi düşünüyordum. Şimdi ise kendimi daha nasıl geliştiririm derdindeyim.
Dipnot olarak da paylaşayım, özel eğitimde aldığım süreçler oldu ama en başarılı yöntem insanın kendi yolunu kendisinin çizmesi.
Aşağıdaki kurstan başlamanızı öneririm.
https://www.youtube.com/watch?v=rdYpMb3BFxI
Saygılarımla
teşekkür ederim biraz daha gayret edeyim dediğiniz gibi