dijitalartiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tek bir sorum olacak. Her işi yapay zekanın yaptığı bir dünyada üretlilen ürün ve hizmetleri kim alacak? Çünkü dünya Nüfusunun %96'sından fazlası çalışan.
Dünyanın nüfusunun %1'i toplam servetin %49'una sahip.
Şu anki gelir üzerinden hesaplarsan da Türkiye'nin en zengin %20'si toplan gelirin %50 sini alırken en fakir %20 gelirin %6 sını alıyor.

Yani dünya ekonomisinin dönmesi için öyle tahmin ettiğiniz gibi büyük bir nüfusa ihtiyaç yok.

Dünya ekonomisini döndüren tüketimi %20'lik kesim yapıyor. Zaten Çin'deki Pakistan'daki, Hindistan'daki Bangladeşteki, Nijerya ve Afrika'daki milyarlarca fakir insanın dünya ekonomik sistemi içinde yeri bile yok. Ve forumdaki geleceği olmayan vasıflara olan, günü kurtaracak işler yapan bir çok arkadaşın geleceği maalesef bu sefil ülkelerdekiler gibi olabilir.
Biz de gelir adaletsizliği bu sefil ülkeler düzeyine doğru hızla evriliyor.

Yapay zeka insanları işsiz bıraktığında herkes işsiz kalmayacak.
Ama nasıl olsa bana da bir iş bulunur diyenlere benim sözüm.

Bak zengin muhitlerde hala 10 bin liraya kişiye özel gömlek diken marka terziler var.
Ama benim çocukluğumda her mahallede bir kaç terzi vardı ama bugün bir kaç mahallede bir terziye zor rastlanıyor.

Tesla insansı robot üzerinde çalışıyor.
O yüzden Tesla hissesi alıyorum.
Bir gün satılan her robottan payıma gelir düşsün diye
Çünkü insanlı üretimin sonuna geliyoruz.

Senin soruna yanıtım da şu.
Bir gün bütün fabrikalarda robotlar çalışır, robotik üretim üzerinden fazladan bir vergi alınır.
Ve bu vergi ile fakir kitlelere ölmeyecekleri kadar asgari bir ücret verilir.
Ama bu insanlar sınıflar arası geçiş ve iş hayatında yükselme şanslarını kaybederler.
Bugün gençken bu döneme hazırlananlar rahat edecektir.