hiç bir meslek grubu bireyin sosyal yaşantısını etkilemez. sonuç olarak çalışma saatleri belli. genelde 9-18 çalışma aralıkları oluyor bunun yanında hafta sonları bireyin rahat hareket etmesini sağlıyor.
birey kendi becerilerini kullanmayıp sosyalleşmeyi erteliyor ya da beceremiyorsa bu bireysel bir sorun haline gelir.
meslekleri bu şekilde bahane etmek yanlış bir yaklaşım.
yani bireysel bir sorun da olabilir yada meslekler yada çalışma saatleri de etkiliyor olabilir. 9-18 diyorsun ama bazen işe gitmek gelmek ekstra 1-2 saat üstüne katıyor
çoğu maaşlı çalışan eve gelip yatıp sonraki gün tekrar aynı rutinde ilerliyor. geçenlerde bir iş kadını da bir video çekmişti buna benzer.
mesleklerin de bence etkisi yüksek. bir üretim bandında 12 saat boyunca tek başına çalışmak etki etmez miydi yani ?
Pos cihazı teknisyeniyim, günde 100 e yakın insanla muhatap oluyorum
Fena sosyalleştiriyor.

ufak bir ironi sezdim hocam.
Eksperim. Gayet sosyal hayatım var.
İnternette ek olarak çalıştığım zamanlarda asosyal olduğumu düşünmüyorum çünkü arka planda sürekli telefon görüşmeleri, yazışmalar vs. olduğu için bazen ufkum dahi açılıyor. Yeni şeyler öğrenmek ve insanlar tanımak beni motive ediyor.
yani bu da bir etki yüz yüze iletişim olmasa da yazarak anlaşmak da sosyallik adına bir şeyler katmıyor değil.
böyle bakınca oyun oynarken dil vs öğrnen de var