eozer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dün turkticaretten bir alan adı satın aldım. aldığım alan adı aktif şekilde cenuta'da bir hostinge bağlıydı. Benim kendi hostingim Verunix'te. turkticarette alan adımın dnslerini ns1.verunix.com.tr ve ns2.verunix.com.tr olarak değiştirdim. site adresini yazınca verunix'te bulunan hostingime bağlanıyordu buraya kadar sıkıntı yok. bir kaç saat sonra sıkıntı başladı alan adımı girdiğimde site cenuta da ki hostinge gidiyor tarayıcıyı açıp kapatıyorum bu sefer de verunixte ki sunucuma gidiyor. bir ona gidiyor bir ötekine gidiyor. dün akşamdan bu yana aynı sorun devam ediyor.

Yaptıklarım ;
1) firmalar ile görüştüm hepsinin dediği şey ns yönlendirmelerinde bir sıkıntı olmadığı yönlendirmelerin gerçekleştiği.
2) intodns den sorgulama yaptığımda verunix'e dns lerin yönlenmiş olduğunu gördüm.
3) bilgisayarımda ki tüm tarayıcıların geçmişlerini, çerezlerini temizledim sorun çözülmedi.
4) aynı sorun mobilde de olduğu için mobilde ki tüm tarayıcıların geçmişlerini, çerezlerini temizledim . sorun çözülmedi
5) cmd > ipconfig /flushdns yaptım sorun çözülmedi
6) 5 farklı şehirden, 5 farklı cihazdan, 5 farklı ip den denettirdim hepsinde cenutada ki hostinge gidiyor site

yukarıda anlattığım sorunun kısaca özeti alanadı.com kafasına göre iki hosting arasında gidip geliyor. umarım yeterince açık anlamışımdır. yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkürler
DNS önbelleği kalmış olabilir, ücretli işlemle çözüm sağlayabiliyorum global şekilde.