Merhabalar,
R10'da çok konu açmayan veya aktif mesajım bulunmayan kendi haline bir şeyler ufak tefek bir şeyler satın alan ve her gün girip forumda konuları takip edip okuyan bir meslektaş, arkadaşınızım. Bu forumda inanılmaz bilgili insanlara da çok denk geldim bir şekilde kendini geliştirerek ekmek kazanmaya çalışan çok insan da gördüm.
Bir zincir başlatarak herkesin uzmanlık alanından veya gerçekten bu bilgi benim işime yaramıştı dediği bir kaç bir şey bırakabileceği bir konu oluşturmak istedim.
Bu konuda yazılan şeyler e-ticaret yapan birinin ufak da olsa satışını arttırabilir, seo yapmak isteyen birinin belki takıldığı bir sorunu çözebilir, Instagram içeriği üreten birinin etkileşimlerini arttırabilir, trendyoldan satış yapan birinin cirosunu etkiler vs. vs.
Burada sayfalarca uzmanlığınızı dökün veya ücretli sattığınız işlerinizi ücretsiz hayır hizmeti yapın demek istemiyorum. Sadece ufak bilgiler bazen bazıları için kurtarıcı olabilir.
Bilgi paylaşımı yaparken herhangi bir satış konusunu baltalamayacak bilgiler paylaşımı konusunda dikkat ederseniz çok memnun olurum.
Ben kendi alanlarım ile başlayarak bir kaç şey bırakmak istiyorum.
1- Niş sektörlerde toptan ürün satan kişiler Business Manager'da reklam verirken şu kurguyu deneyebilirsiniz güzel sonuçlar aldığımız çokça oldu;
Etkileşim > DM reklamı altında
2 reklam seti oluşturup 1.si
Etkileşimdeki Müşteriler > daralt > Sektör (takı, sabun, ambalaj vs.) > daralt > Küçült işletme sahipleri, sayfa yöneticileri
2.si
Bunun tam tersi olarak işletme sahipleri > daralt > sektör > daralt > etkileşimdekiler (bu seçenekte son daraltmayı yapmadan da deneyebilirsiniz)
Reklam setlerini eğer Türkiye reklamı ise Instagram Story ve Reels olarak daraltın diğer alanlara vermeyin.
2- Sitenizin hızı hakkında
a- Sitenizin hızını PageSpeed ile ölçmeyin bu doğru sonucu vermez. Ya kendiniz girin bakın hızlıysa hızlıdır ya da gtmetrix - webpagetest gibi siteler kullanmanızı öneririm.
b- Sitenize kesinlikle hem güvenlik hem hız için Cloudflare kurmanızı öneririm.
3- B2B Data Toplama
LinkedIn Sales Navigator ücretli veya deneme ile abone olun. Sektörünüz ile ilgili olabilir sektör ve ünvanları aratın. İster manuel olarak isterseniz aracı toollar ile sonuçlardan data toplayın. Sonra bu datayı Business Manager yükleyerek işleyebilirsiniz - look like ile çoğaltabilirsiniz. Google konusunda da böyle bir işlem sağlanabiliyorsa birileri yazabilir. E-mail marketing için değerlendirebilirsiniz. Eğer sıcak satışa yatkınsa buradaki fikirleriniz de size kalmış.
4- Wordpress/Woocommerce
- Website oluştururken müşteri ihtiyacına göre düşük indirme/değerlendirme sayısı olan eklentiler kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Bunlardan kaçınmanızı öneririm son zamanlarda çok fazla virüs ve dış bağlantıya yönlendirme yapan saldırılar olmaya başladı. Bir çoğunun kaynağı bu sebeplerden ortaya çıkıyor.
- SSL eklentisi kullanmayın onun yerine internette ufak araştırarak .httaccess üzerinden bunu basitçe nasıl çözebilirim diye yöntem bulabilirsiniz.
- Görsellerinizi .webp formatına çevirmek alan tasarrufu açısından en verimlisidir fakat diğer uzantıları da kullanmanızda büyük bir problem yoktur. Boyutları 150 - 250kb geçmeyen görseller kullanmanızı ve bu küçültmeleri manuel yapmanızı bir eklenti kullanarak siteye yük oluşturmamanızı öneririm.
Bir kaç alanda ufak tefek bilgiler vermeye çalıştım tabi ki bu alanlarda başarılı olmak için ve tam olarak sorun çözümü için forumdan veya dışarıdan profesyonel hizmet almanız gerekmektedir. Sizler de e-ticaret, pazaryeri, seo, reklam, sosyal medya, website vs. alanlarda ufak tefek püf noktalar vererek forumdaki kişilere destek olabilir bu zinciri devam ettirebilirsiniz, herkese çok teşekkürler. İyi forumlar.