Yakın zamanda ChatGPT içeriklerine bir yaptırım gelecek diye düşünüyorum Doğukan bey. Aynı zamanda bu son güncellemeler de gerçekten Google'dan soğuttu ve ortaklığı bozma işine getirdi. Konu gayet güzel ve faydalı. Naçizane birkaç öneride bulunayım. Soru kalıpları bölümünde ilgili anahtar kelimeye/soruya 30 ila 50 kelimelik yanıtlar faydalı olabilir. İçeriğin giriş kısmında ilgili anahtarla kısa cümleyle başlayabilir veya ilgili anahtara bir taslak yaparak her içerikte aynı klişe giriş yapılabilir (Afaki konuşuyorum: Kanada Asgari Ücret içeriğimizle karşınızdayız. Veya Kanada ........) Tablolar bazen çok faydalı sonuçlar verebiliyor ki biz tablo açıklamasına anahtarı girip iç linkleme yapıyoruz bazen geri tepse de bazen de ilginç sonuçlar veriyor (opsiyonel). Tablo üst kısımlarını da genelde boş bırakıyoruz henüz yazılmasında fayda göremedik ( DİN ----- Kenevirin Kullanımı) Tablo içerisinde bir tekrara düşülmüş bunun için prompt var mı bilemiyorum ama bence dikkat edilmesi gerekli.
Sektörden sektöre dediğiniz gibi başarı oranı değişiyor ancak oynanmamış direkt girilmiş yapay zeka içeriklerinde ben pek başarı göremedim. İllaki prompt vermek üzerinden geçmek gerekiyor. Sanıyorum yapay zekanın en yoğun kullanıldığı sektörlerde bir kabullenme var ve kısmen diğer sektörlere nazaran başarılı oluyor. Düşük hacimli ve KD'li anahtarlarda da bir başarı var.
İçerik kaliteli mi? Ben yapay zekaya karşı biri değilim ancak bir yapay zekanın gerçek bir içerik üreticisinden daha kaliteli bir şeyler ortaya koyabileceğine inanmıyorum. Bu içeriği de örneğin sizin zamanınız olduğunda ortaya koyduğunuz içeriğe göre değerlendirdiğimde oldukça zayıf buldum. Zira kendime göre değerlendirdiğimde de zayıf buluyorum. Ancak içerik kalitesiz mi? Bence kalitesiz diyemeyiz ortalama bir iş çıkarmış. Özellikle bu tarz akademik konularda yapay zeka güzel işler çıkarabiliyor ama bilişsel zekanın gerektiği konularda aynı başarından bence eser yok.
Devamını bekliyoruz Doğukan bey, başarılar dilerim.