Merhabalar, uzun zamandır ChatGPT ile üretilen içeriklerin sıralama durumlarını test ediyorum.
Link: https://www.r10.net/google-optimizas...en-basari.html
Yukarıda yer alan linkte %90 oranında ChatGPT ile oluşturulmuş bir web sitesinde 100 KD'de sadece bir haftalık sıralama sonuçlarını paylaşmıştım.

Tabi ki sektörden sektöre değişmekle birlikte ChatGPT ile üretilen içeriklerin doğru strateji ile başarı sağlayabildiğini gözlemleyebildik.
Link: https://www.r10.net/google-optimizas...uyor-diye.html
Yukarıdaki konuda da yine AI ile yazılan içeriklerle yakalanan başarıyı hocamız çok güzel bir şekilde paylaşmış.

Bir süredir WordPress'de eklenti olarak çalışabilen bir AI üzerinde çalışmaktayız.
Prompt ve yazılım tarafında da uzun zamandır testleri ben gerçekleştirmekteyim.

Bu yazılımda normal anahtar kelime mantığından ziyade (Kanada Asgari Ücret) gibi daha çok Long Tail ve QA gibi Başlık / Anahtar Kelimelere yoğunlaştık.
Yazılıma verdiğimiz Başlık: "Bilinen ve bilinmeyen kaç tane din var ve dinlerde kenevirin yeri"

İçeriğin hepsini buraya yüklemek istemiyorum fakat bir bölümü şu şekilde;

Giriş:

Dünya üzerinde bilinen ve bilinmeyen sayısız din bulunmaktadır. Farklı kültürlerin ve inanç sistemlerinin bir ürünü olarak ortaya çıkan dinler, insanların yaşam biçimlerini şekillendirmekte ve onlara rehberlik etmektedir. Dinlerin içerisinde kenevirin yeri de önemli bir konudur. Kenevir, bazı dinlerde tıbbi ve ritüel amaçlar için kullanılmıştır. Örneğin, Budizm‘de kenevir, meditasyon ve aydınlanma pratiğinde kullanılan bir bitki olarak kabul edilirken, Rastafaryanizm‘de kenevir, dini ayinlerin bir parçası olarak kullanılmaktadır. Ayrıca bazı şamanistik dinlerde ve eski Mısır dini gibi antik inanç sistemlerinde de kenevirin dini bir önemi olduğu bilinmektedir.

Soru Kalıpları:
  • Bilinen ve bilinmeyen kaç tane din var?
  • Dinlerde kenevirin yeri nedir?
  • Kenevirin dini ayinlerdeki rolü nedir?
  • Kenevirin dini inançlara etkisi nedir?
İkinci prompta ise verilen anahtar kelimeye yönelik bu şekilde sorulara 1'er cümlelik yanıtlar verdi.
Üçüncü Prompt ise konu ile ilgili bir tablo oluşturuyor.

Yine üçüncü Prompta tablodan sonra da bir "Sonuç" bölümü ekleyip içeriği bitiriyor.
İçerik toplamda: 800 kelimeden oluşuyor.

İçeriği hitli ve otoriter bir web sitesinde denedik ve;

Kenevir hangi dinlerde kullanılır?
Kenevirin dini ritüellerdeki kullanımının kökeni nedir?
Kenevirin dini ayinlerdeki rolü nedir?
Kenevirin dini metinlerdeki bahsi var mı?
Kenevirin dini inançlara etkisi nedir?
Kenevirin dini törenlerdeki kullanımı nasıl gerçekleşir?
Kenevirin dini inançlar üzerindeki etkisi nasıl incelenir?
Semavi Dinler ve Kenevir

Gibi soru kalıplarında ve alternatif kelimelerde ilk sayfada yerimizi aldık.
Her ne kadar arama hacmi olmasa da veya ciddi bir rekabet olmasa da QA mantığı için aracımızın kaliteli bir web sitesinde güzel bir sıralama aldığını da test etmiş olduk.

Sizlerin değerli görüşlerini alabilir miyiz, şu bölümde içerikte kesinlikle olmalıdır gibi?