E-Ticaret sitemizi Google Merchant hesabına ürünleri feedlerini yükleyerek yayınlamaya başladık. Uzun bir süre de yayında kaldık, ancak bir anda sitemizin ürün listelemelerinde teşhis bölümünde sorunlar göstermeye başladı ve listelemeler durduruldu. Sorunlara bakınca net bu sebepten diye bir açıklama da yok saçma sapan seçenekler listelenmiş bunları kontrol edin şeklinde..

Ben kontrolleri ilk başta üstün körü yapıp tekrar inceleme istedikten sonra ikinci bir sorunla daha karşılaştım. Bu sefer daha detaylı inceleme yaptım. Mesafeli satış sözleşmesi gibi sözleşmelerde firma ismi yazmamıştım boş bırakmıştım birde ana sayfada sosyal medya linklerinin altını boş kaldığını farkettim bunları düzelttim. İnceleme istediğimde ikinci oluşan sorun düzeldi yani kaldırıldı.

İlk soruna geldiğimde ise yine genel kontrollerimi yaptım ama sorun teşkil edecek bir şey saptayamadım, sadece ürün tekil sayfasında fiyat bilgisinin yanında KDV dahil ibaresini google dökümanlarında önemli olduğunu okuyup onu yerleştirdim ve kargo bedeli de belirtmek gerekiyormuş bunu da yazdım tabi..

Yeniden inceleme istedim bu sefer içerik de biraz değişiklik oldu, sanki sorunlar giderilmiş ama bir tane daha kalmış gibi anlatıyorlar..

Onların istediği kontrollere baktığımda çok saçma sapan sorunları kontrol etmemi istiyorlar ki bunlar zaten söz konusu değil. Ayrıca sorunun sebebini de tam olarak açıklamıyorlar, bundan dolayı dese onu direk düzelteyim.

Web sitemin alan adı ve feed yüklenen alan adı aynı, bunun aksi söz konusu değil..
Web sitemde bozuk bağlantı bulunmamaktadır, bununda kontrolünü sağlıyorum.

Web sitenizde yer tutucu resim veya metinler bulunmamalıdır. Web sitemde yer tutucu resim yada metinlere yer vermedim, hatta ben slider sisteminde bir sürü slider paketleri yüklemiştim zaman zaman değiştirip kullanırım diye onları da görsellerini de tamamen kaldırdım.

Ürün ayrıntıları ve kategorileri, ürün verilerinizdekilerle eşleşmelidir. Her ürünün kendi kategorisinde yayınlanıyor zaten, bunu sormaları bile bana saçma sapan geliyor.

Web sitenizde genel bilgiler bulunmamalı ve ürünlerle ilgili önemli bilgiler eksik olmamalıdır. Tüm ürünlerin açıklamalarını özenle uzun içerikler, görsel ve videolar ile zengin içerikler şeklinde seo puanına göre iyi bir içerikler şeklinde hazırladım. Açıklamalarda ki her görsel ve video sadece ürünün özellikleri ile alakalı içeriklerden başkası değil..

Bunların üzerine yine inceleme yaptırsam da bir şey değişmedi, daha ne yapmam gerektiğine karar veremiyorum. Oldukça sinir bozucu bir konu hakline geldi artık, mantıklı bir açıklamaları olsa keşte..

Bu konuda ciddi bir tavsiye yada yönlendirmeye ihtiyacım var. Lütfen konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlarımızın yardımı olabilir mi?