Selamlar,
Şahıs firmasıysanız DUNS numarası almanıza gerek yok direkt kişisel hesapla devam edebilirsiniz.
Eğer LTD veya AŞ şirketiniz varsa ilk olarak aşağıdaki adrese gidip ücretsiz bir şekilde DUNS numarası talep edebilirsiniz.
En aşağıda kısa yolunu yazdım.
https://www.dnb.com/duns/get-a-duns.html
---
Google Play DUNS UZUN YOL Adım 1
Adım 2
Middle East & Africa kısmından Türkiye - Türk linkine tıklayın.
KISA YOL dunstalep@crif.com adresine iş mailinizden bir mesaj gönderin, Vergi Levhanızdaki ünvan, isim, adres gibi bilgileri eksiksiz olarak yazın, GooglePlay'de uygulama yayınlamak için duns numarasına ihtiyacınız olduğunu türkçe olarak bildirin bir kaç gün içerisinde cevap alırsınız. Google Play ve Apple'a şirket hesabıyla üye olurken rasgele yazılan DUNS numaraları hesabın reddedilmesine ve işlemlerin uzamasına neden olur. İyi forumlar dilerim
EDİT: Bildiğim kadarıyla başarısız işlemlerde birkaç gün sonra GooglePlay hesabı zaten reddediliyor ve ödeme size iade ediliyor. EDİT 2: Eğer DUNS numarası alıp hem AppStore hem de GooglePlay'de uygulama yayınlamak isterseniz ilk olarak AppStore'a kaydolmanızı öneririm. Apple zaten sizi DUNS almaya yönlendiriyor ve DUNS başvurusu çok daha kolay gerçekleşiyor. Başvuru tamamlanınca DUNS numarası boş olan bir mail geliyor, 5-15 gün içerisinde ikinci mail geliyor bu kez tarafınıza DUNS numarası da iletiliyor. Burda size verilen DUNS numarasıyla hem AppStore'a hem GooglePlay'e şirket kaydınızı yapabiliyorsunuz.