Merhabalar Kafamda Youtube kanalları açmak var başlangıçta 1 tane global shorts kanalı açmayı düşünüyorum ufak ufak bir şeyler oturduktan sonra peyderpey başka kanallar da açmak istiyorum bilmediğim için birkaç sorum var
* global izlenmek için konum çok fark yaratırmı ?
* sadece shorts üzerinden ilerlersem normal kanallara göre çok büyük bir fark olurmu
* bu proje kanalları haricinde spam kanalı açsam halihazırdaki videoları koysam sıkıntı yaşarmıyım
* ilk kanal için çocuklara yönelik düşünüyorum uğraşan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler
1 - Global izlenmek için evet konum çok fark yaratır. Türkiyeden paylaştığınızda globaliniz çoğunlukla hindistan ve endonezya olur.
2 - RPM olarak çok fark etmektedir. Shorts kazançları daha düşüktür.
3 - Spam kanalı aynı internet, tarayıcı üzerinden yapmayın. İmkan varsa vds tavsiye ederim. Spam kanal ban yerse diğer kanallarınızın keşfeti etkilenir. 3.Seviye özellikleri kapanır. Bu yüzden 5K 10K abone yaptıktan sonra satın çok tutmayın. Spam biliyorsanız zaten 2-3 haftada bu abonelere ulaşırsınız. Ek olarak spam kanalın mailinin girili olduğu tarayıcıda ya da yerde normal kanalınızın mailleri girili olmasın.
4 - Kids kanallarıyla hiç uğraşmadım vakit kaybı olarak geliyor.