Merhaba arkadaşlar pazar günü ıraktan ülkeye giriş yapmaya çalıştığımda bagaj kontrol bölgesinde görevli memur üstümde bulunan telefona el koydu. Adıma kayıtlı olan bir telefon olduğundan dolayı. Ben yurt dışından telefon getirmememiştim fakat bir arkadaşın telefonunu kaydetmiştim velhasıl gümrükte görevli telefonu aldı ve gümrüğe terk evrağı imzalamak zorunda olduğumu söyleyip durdu.
Ne olduğunu bilmediğimden imzalamadım. Pasaporta ve telefona el koydu.

4 - 5 saat boyunca görevli amire başka bir.çözüm yolu yokmu ailemden birini çağırsam gelse onun üstüne kaydetsem yada çevreden bir arkadaşımı çağırsam gelse olurmu dedim hayır olmaz evrağı imzalamak zorundasın diye dayayıp durdu. Geri bırakın telefonu aldığım yere götüreyim diyorum hayır diyor pasaporta el koyduğu için ülkeyede giremiyorum. Dedim ki telefon kalsın daha sonra gelip alsam olur mu Hayır Türk vatandaşlarına böyle bir hak verilmemiş usulsüzlüktür. Gümrüğe terk evrağını imzala git diyip durdu. 4 - 5 saat sonra bu kadar fikir sunmam rağmen Türk vatandaşları kaptırınca gümrüğe terk imzalamak zorunda diyip durdu. Sabah mesaiye yetişmek zorunda olduğumdan evrağı imzalayıp pasaportu alıp döndüm. Kendi.şehrimde gümrük müdürü avukatlara danıştığımda emanet evrağı doldurup 1 yada 3 ay içinde geri dönüp telefonu aldığım ülkeye götürebildiğimi öğrendim.

* Şimdi bu görevli amirin 2. Defa pasaport kullanan bana kaçakçı muamelesi çekmesine mi yanayım.
* Türk vatandaşlarına geri dönüş hakkı yok diyip beni kandırmasına mı yanayım.
* 4 - 5 saat pasaportuma el koyup zorla evrak imzalatmasına mı yanayım.
* 1300 usd değerinde telefona el koymasına mı yanayım.

Dün cimere yazdım bugünde gümrük müdürlüğüne avukatım aracılığı ile şikayette bulundum. Ve dava açmayı düşünüyorum. Sizce doğrumu yapıyorum.

Madem getirme hakkım yok. Geri dönüş hakkı neden verilmiş ve bana neden izin vermedi. Ben telefonu getiriyorum Apple store dan almışım. Adıma düzenlenmiş garanti belgesi var. 2 defa kullanılmış pasaporta neden böyle muamele yaptı. Ve Türk vatandaşı olmamdan bir Türk olarak neden gıcık oldu anlamadım ve çözemedim. Başka ne yapabilirim bu habur gümrükte çalışan arkadaşa. Çünki ona söyledim illa ırak vatandaşımı olalım Suriyelimi olalım onu mu istiyorsunuz. Evrağı imzalamaktwn başka çaren yok diyip diretti durdu. Hala sinirlenirim alt üst durumda.