Alabalık işi yapan bir adamın sitesini taşıma yaptım. Hosting hesabı taşıması. Saatlerce uğraştım. İşi bilmediğim için o işten para kazanamadığım gibi zaman kaybettim. İşin o kısmı benim hatamdı ve karşılığını zarar olarak aldım.

İşyerine mercedesi ile giden 5-6 personel çalıştıran adam, domain süresi dolunca regfee parasını ödemedi. Resmen salladı. En fazla 10$ meblağ. Adama mesaj attım dönüş bile yapmadı. Domain düşünce bana mesaj attı. Kurtarma ücretini söyledim, bir kuruş ne fazla ne eksik.

Şimdi bu hikayeye yüzlerce yorum yapılabilir. Ancak asıl mesele şu. Domain Regfee parasını bile ödemeye çekinen yüzbinlerce İŞADAMI yaşıyor bu ülkede. O insanlar da ihtiyaç için web sitesi yaptırıyor. 200 tlye full site yapıyorum desen ona bile pazarlık eder. Sen bu adamlara web sitesi pazarlayacağım diye ömründen ömür tüketeceksin.

Şimdi bu işadamlarını memnun etmek için dip fiyata site kuran arkadaş mi piyasayı bozuyor yoksa mercedesle gezip 100 tl için kıvıran patron işadamı mı?

Üstelik bu karakter bozukluğu hemen her alanda gözümüze çarpıyor. İnşaattan ticarete.
Kim bozuyor piyasayı?
(10 yıldan beri hiçkimseye web sitesi işi yapmadım. O yüzden tanımadığınız insanlara yakıştırma ve itham yapmayınız.)