Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devlet hastanelerinde her zaman anestezi ile yapmıyorlar sadece boğazı uyuşturuyorlar uyanık uyanık salıyorlar hortumu. Ben de sırta vuran mide ağrısı nedeniyle endoskopi yaptırdım özel hastanede anestezi ile aslında tam bir anestezi de değil hafif sedasyon deniyor işleme başlamadan önce çok hafif anestezi veriliyor yarı uyur uyanık oluyorsunuz hiçbir şey anlamıyorsunuz işlemler bittikten sonra yarım saat kadar sersem oluyorsunuz 1 saat sonra da evinize gidiyorsunuz.

Benim endoskopi sonucumda reflü başlangıcı ve mide kapağında hafif gevşeme çıktı, stresten uzak dur dedi ve diğer arkadaşların söyledi gibi yediklerine içtiklerine dikkat et dendi. Baharatlı, acı, çok sıcak, asitli, yüksek şekerli, işlenmiş gıdaları tüketmemek gerekiyor. Akşam 7-8'den sonra hiçbir şey yememek, bir şey yedikten hemen sonra kesinlikle yatmamak da gerekiyor.

Mide koruyucu falan vermişti onları kullanırken hiçbir sıkıntı olmuyor bunlar mide asidini baskılıyor fakat bunlar bittikten sonra ağrılar geri döndü maalesef mümkün mertebe yediklerime içtiklerime dikkat ederek idare ediyorum.
Geçmiş olsun hocam bakalım Allah büyük