var. eklentiyle de olur basit bir kodla da. kodu veriyorum Aşağıda verdiğim kodları
functions.php dosyanızı açarak en altta yada dilediğiniz uygun bir yere ekleyip kaydediyoruz. Bu sayede eğer yüklenmiş bir resim yoksa otomatik olarak konudaki ilk resim öne çıkarılmış görsel olarak blogunuzda görünecektir. eklerken dikkat et en altına ekle bazı temalarda çalışmayabilir. bir de sondaki kapama kodları oluyor bazı temaalrda o yüzden en sona değil de o kapama kodundan bir öncesine ekle. deneyerek bul. eklediğin yeri biraz geniş tut olmazsa silersin silerken diğer kodlarla karışmaz.
function autoset_featured(){
global $post;
$already_has_thumb = has_post_thumbnail($post->ID);
if (!$already_has_thumb){
$attached_image = get_children("post_parent=$post->ID&post_type=attachment&post_mime_type=image&numberposts=1");
if ($attached_image){
foreach ($attached_image as $attachment_id =>$attachment){
set_post_thumbnail($post->ID,$attachment_id);
}
}
}
}//end function
add_action('the_post','autoset_featured');
add_action('save_post','autoset_featured');
add_action('draft_to_publish','autoset_featured');
add_action('new_to_publish','autoset_featured');
add_action('pending_to_publish','autoset_featured');
add_action('future_to_publish','autoset_featured');yapan arkadaşımızın sitesi direk ordan da alabilirsiniz. kendisine teşekkür ediyoruz.
https://www.pcbilimi.com/wordpress-y...ak-belirlemek/
kynak siteyi ekledim. kodları da değiştirdim. isteyen ordan alabilir. elimden bu kadarı geldi.
Teşekkürler katkınız için. Verdiğiniz linkte bulunan sitedeki kod editöründe hata olmuş görünüşe göre. O yüzden orada da hatalı bu kodlar.
<, >, & gibi işaretler ascii karşılığına çevrilmiş. Bu kodları production ortamınızdaki sitelerinizde kullanmayın, wordpresste kritik hata alırsınız