Ben Gökçeadaya 2 defa gittim . Aracımla gittiğim için her yerini de gezdim yedik içtik Gıdalar taze fiyatlar da ulaşılabilirdi. Ben en çok Uğurluyu sevmiştim yalnız evler kiralanıyordu ve köy evi gibiydi. İlk gittiğimde hatta bir köylü ablanın evini kiraladık. Bize çok hesaplı keçi sütü satmıştı. Yoğurt da hediye etmişti. Bahçesinde domates biber ekmiş toplayın yiyin demişti. Çok düzgün temiz bir yapısı vardı Uğurlu halkının esnafının. Sözün özü tavsiye eder miyim ederim. Yalnız aile işidir. Yani kopucaz takılıcaz dendiğinde mekan azdır. Aileni al git apaçilerden uzakta tertemiz deniz sakinlik mis gibi oksijen değer yani.Ben neden yeniden gitmedim sonuncuda dönüş feribotunu kacırdık bekle bekle sac bas yoldum şimdi geri dönücem desen feribota bagımlısın. Feribot daha sık olsa kısa sürse yine giderim hic düsünmem. Gidince mutlaka oğlak eti yiyin: ) badem kurabiyesinden mutlaka alın. Ev şarapları ünlü ben tepeköyden (rumlardan) aldım çiçek balı da almıstım tepeköyün yolu fenadır dikkatli sürün ilk aklıma gelenler bunlar oldu.