Kuru mama için ilk günden bu güne proplan kullanıyorum. Yavrular için kitten, yetişkinler için somonlu olanı.
Bunun yanında özel durumlar için royal canin mother and baby ve acana kullanıyorum ama şöyle düşününce bu ikisini hiç düşünmeyin. Benimki biraz özel durum.
Acana çok pahalı, mother and baby çok yağlı.
Günlük kullanım için proplandan ben çok memnunum. Eğer bütçenizi zorlamazsa daha alt markalara düşmeyin. Tam anlamıyla ne idüğü belirsiz içeriklere sahipler.
Çevremde genel olarak kullanılan ve memnun kalınan markalar; proplan, hills, nd, royal canin. Fiyatları 3 aşağı 5 yukarı aynı. (10kg 1500-200 civarı)
Yavrucak çok küçük olduğu için neyle başlarsa ona alışır gider. Çok büyük paket almanız mali anlamda kârlı olsa da tek yavru için çok mantıklı olmaz. Bayatlar hatta iyi muhafaza edilmezse bozulabilir. Max 1-2 kg zannımca uygun olur. Mamadan mamaya değişse de yavrular için günde ortalama 30-60 gr arası kullanılır.
Bu markalar zorlayacak olursa naçizane tavsiyem; hem bütçenize uygun hem o bütçede olabilecek en besleyici kuru mamayı bulup mümkün olduğunca değiştirmemeniz olur. Mama değişimi biraz sıkıntılı. Yaş mama vb. şeylerden çok daha önemli bu durum.
İştahsızlık varsa kediler için viyo var. Güzel iştah açar. Kuru mamayı yemekte zorlanırsa üstüne birkaç gün döküp kullanırsanız onunla birlikte alışır gider.
Yaş mama içinse;
Ben genel olarak gourmet kullanıyorum. Bunun yanında nd'nin püre halinde güzel mamaları var. Royal canin kitten'da kullandıklarım arasında.
Dönemsel kampanyalara göre bu 3'ü kullandığım yaş mamalar.
Eskiden haftada en az 3 kez çocuklara yaş mama verirdim. Ama artık o kadar uçtu ki fiyatlar, bırakın yaş mamayı; kuru mama da fantastik fiyatlar dönüyor.
Amazon'un bugün indirimleri başlıyor. Yaş mama, kuru mama, kum ve ekstra ne denk gelirse artık.

Gerçek indirim olan tüm ürünlerde stok yapacağım. İncelemenizi tavsiye ederim. Zaman zaman ciddi ve güzel indirimler oluyor.
Bu arada yaş mamayı kendiniz yaparsanız daha az maliyetli olur ama içerik için güzel tarif bulmak lazım. Şimdi o konuya da girersem çok uzayacak.
Yardımcı olabileceğim, aklınıza takılan harici bir konu olursa memnuniyetle yardımcı olurum.