2 Gün önce turkticaret.net firmasına elimdeki .com.tr domainleri transfer etmek istedim. Taşıma için "ücretsiz" ibaresi bulunuyor ki bu bir çok firmada zaten ücretsiz. Yenileme ücreti akıl karıştırıcı biçimde yer alıyor. Firmalarına taşıdığım zaman kampanyalı fiyattan mı ödeyeceğim yoksa "yenileme" adı altında mı ödeyeceğim buna dair hiçbir ön ibare yok. Sadece taşıma işlemi için transfer kilidini kaldırmam ve beklemem gerekiyor ama taşıdıktan sonra kendilerine ne kadar ücret ödeyeceğim bunu söylemiyorlar.
Söylemiyorlar diyorum çünkü ilk gün transfer işlemini başlatırken WhatsApp'tan yazdım.
WhatsApp'ta bir temsilci ile görüştüm kendi birimi olmadığı için farklı birime aktaracağını söyledi o birimden kimse bağlanıp yanıt vermedi.
Arama yoluyla teyit etmek istedim, aradığım zaman hattı açan kimse olmadı çalıp durdu sadece.
Sitelerinden destek talebi oluşturdum buradan da halen bir yanıt verilmemiş.
Mail gönderdim oradan da bir yanıt yok.
Bugün 21.00 gibi bir mail geldi "transfer kilidinizi kaldırdığınız zaman işlemler tamamlanacak/devam edilecek" gibisinden.
Bu maile de aynı sorumu sordum.
"Domainimi size transfer ettikten sonra ödeyeceğim net ücret nedir?"
Kısa bir şekilde sordum çünkü yazmaktan yorulmuştum.
Buradan da hiçbir cevap gelmedi.
1 saat önce farklı bir firmaya transfer etmeye karar verdim ve turkticaret.net'e bana gönderdikleri mail üzerinden 2. kez mail gönderdim ve şunu söyledim;
"Şu an yazışmakta olduğumuz e-posta hesabımın bağlı olduğu üyeliğimin sonlandırılmasını istiyorum."
Çat 3 dakika sonra yanıt geldi Allah'ın işine bak sen. Gelen yanıt yine soruma cevap değil, "üyeliğinizin silinmesi için sitemizden destek-destek-desteke destek bırakın" gibi garip bir mail.
Ben üyelik oluşturduğum mail adresimden firmaya "üyeliğimi siliniz" diyorum adamlar beni zorla sitelerine sokmaya çalışıyorlar. Yanıt alabileceğimi düşünsem amenna girip uğraşıp kayıt oluşturayım fakat adamlar 4 farklı kanaldan sorduğum soruya dahi yanıt vermiyor/veremiyorlar.
Uzun lafın kısası turkticaret.net başlamadan bitmiş oldu. Bu tarz işlerde domain/hosting firmalarının gerçekten hızlı dönüş sağlaması bazen kritik bazen ise mutluluk verici oluyor. Bu ikisini de gerçekleştiremedikleri için bu deneyimi yazmak istedim okuyacak arkadaşlar da buna göre ticaret yapabilirler bu firmalarla.