constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu anda hem Windows hem Mac mini kullanıyorum. Daha önce Windows kullanan birisi için alışması zor olabiliyor. Tasarım ve işleyiş çok farklı. Çok basit Windows özellikleri Mac de yok. Misal dosya üstüne gelince dosya tarihi, dosya boyutu, resim çözünürlüğü yazmıyor. İlla özelliklerine bakacaksın. Yada 2 adet Chrome penceresi açtın, Chrome üstüne fare ile gelince pencere gözükmüyor, sağ tık yapıp seçeceksin. Windows da tek bir mouse tıklaması ile yaptığın bir çok iş orada ya 2 tık yada klavye kısayolu oluyor.
En çok beni Dock rahatsız ediyor. Ekran küçük ise tuhaf geliyor insana. Mutlaka büyük ekran olmalı. Bir de ikonları karıştırıyorum bir an. Çok dipdibe kalıyor. O yüzden uBar kullanıyorum.
Ama çok kullanışlı uygulamalar var Windows da olmayan. Bir mağazaya falan gidip deneyip karar verebilirsin.
Teşekkürler hocam tekrar araştıracağım. Fakat görme engelim var çok düşük bir görmeye sahibim. Küçük ekranı hayatta algılayamam. Zaten her şeyi büyük kullanıyorum ekrana sığmıyor çoğu zaman. Yine de görmekte zorlanıyorum. 16 inch daha iyi olur herhalde.
reallegal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel laptop bendede Acerin yeni kasasının 3050 ti modeli var 16ya almıştım sizinki pahaliymis
Yeni kasa olup olmadığını nasıl anlıyoruz hocam? Evet çok pahalı maalesef. Yeni işlemci olsun, 4000 serisi olsun dedim. Ömürlük olacağı için güncel olsun diye düşünmüştüm. Zamanla eski olacak zaten en azından yetsin