Bunu bilmiyordum hocam teşekkürler. Fakat dediğim gibi bilmediğim bir alan. Mac kullanmanın maliyetli olduğu söyleniyor hep. Yeni şeylere alışmak zor. Şuan için düşünmüyorum ama araştıracağım inşallah. Belki ilerde elimdekini satıp geçebilirim. Ama önce emin olmam lazım. Teşekkürler.
Tavsiyeye gerek var hocam. Konuyu onun için açtım zaten. Hata yaptıysam iptal ve iadeye zorlayıp daha mantıklı ve verimli başka bir cihaz almaya çalışmak için. İndirimler bitmeden. Ne önerirsiniz ve nitroya kıyasla hangi yönü daha iyi? Konuyu açma sebebim buydu zaten
Şu anda hem Windows hem Mac mini kullanıyorum. Daha önce Windows kullanan birisi için alışması zor olabiliyor. Tasarım ve işleyiş çok farklı. Çok basit Windows özellikleri Mac de yok. Misal dosya üstüne gelince dosya tarihi, dosya boyutu, resim çözünürlüğü yazmıyor. İlla özelliklerine bakacaksın. Yada 2 adet Chrome penceresi açtın, Chrome üstüne fare ile gelince pencere gözükmüyor, sağ tık yapıp seçeceksin. Windows da tek bir mouse tıklaması ile yaptığın bir çok iş orada ya 2 tık yada klavye kısayolu oluyor.
En çok beni Dock rahatsız ediyor. Ekran küçük ise tuhaf geliyor insana. Mutlaka büyük ekran olmalı. Bir de ikonları karıştırıyorum bir an. Çok dipdibe kalıyor. O yüzden uBar kullanıyorum.
Ama çok kullanışlı uygulamalar var Windows da olmayan. Bir mağazaya falan gidip deneyip karar verebilirsin.