oguzh4nk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki neye göre karar vermeliyim hangi paketin veya firmanın daha iyi olduğuna? Düz wordpress ve opencart siteler için ram mi daha önemlidir yoksa cpu çekirdeği mi? Hangi işlemci günceldir ? E5 mi E3 mü Hiç bir bilgim olmadan neye göre karar vereceğimi de bilmiyorum. Ayrıca bizim için sitelerin haftalık yedeklenmesi çok önemli bir kriter ve bunu hiç bir arkadaşın teklifinde göremedim, bu hepsinde var mıdır yoksa ekstra mı oluyor.
Siz VDS/VPS olarak hizmet alacağınızı beyan ediyorsunuz, sunucu içerisinde direkt apache2 veya nginx kurarak belirttiğiniz sayı da web sitesini barındıramazsınız bu yüzden sistemin içine sıfırdan hosting yazılımı kurmanız gerekmekte bu yüzden sadece site bazlı değil komple yazılımın da stabil çalışması için yüksek özellikli bir sunucu almanız gerekmektedir, yazılımın ve sitelerin stabil çalışması için hem ram hem cpu core hem de disk önemlidir. Satın alacağınız firmanın network ve fiziksel/sanal sunucu performanslarına, DDoS Korumasına dikkat etmenizi öneririm, bunların dışında hiçbir firma yedeği kendisinin alacağını vaat etmez siz kendiniz Google Drive veya manuel yedekleme ile işi yürütmeniz daha etik olacaktır.

Herhangi bir konu da yardıma ihtiyacınız olursa bana PM den ulaşabilirsiniz, hayırlı geceler.