Aşırı veya Radikal seviyesinde olanlar yeni bilgilere kapalı olurlar genelde zira kendi doğrusu tektir ve değişmezdir. Ünv yıllarında şanslıydım farklı görüşten olan arkadaşlarım vardı ve olaylara birde onların gözünden nasıl göründüğünü öğrenme şansını yaşamıştım.
İnternetin dünyamıza girmesi ile karşıt fikirli arkadaşların düşüncelerini öğrenme işi çok daha kolay ve erişebilir bir duruma geldi benim için harika bir imkan açıkcası forumumuzda ise laf sokma kinaye ima vs yapmadan karşıt fikirleri arkadaşların fikirlerini okumayı seviyorum dönem dönem cevapta yazıyorum ardından karşıt görüşlü arkadaşlar hakaret olmadan laf sokmadan benim eksik bildiğim veya yanlış bildiğim empati eksikliğimi gideren yanıtlar aldığımda mutlu oluyorum
Her şeyin en doğrusunu ben bilirim karşımdaki insan bilmesine imkan yok şeklinde fikirlerin gelişmesine imkan yoktur. Forumda farklı fikirlerin olması zenginlik katıyor diğer türlü körler sağırlar birbirini ağırlar moduna gireriz. Konu sahibi
@RauL; arkadaşımızın fikirlerini konularda denk geldğimde okuyorum geçmişte yazdıklarına katılmadığım fikirleri olmuş olsada, sabit fikirli biri olmadığını düşünüyordum bu konusunda aşırıcı yaklaşımlara tepkisini okuyunca yanılmadığımı öğrenmekten memnun oldum açıkcası.
Türkçem iyi olmadıgı için bazen kendimi ifade edemiyorum bu konuda çok sorun yaşıyorum

bazen yazdıgım yorumları okuyorum içimden diyorumki adam tabi yanlış anlar. kendime kızıyorum.
2 gun önce bir yorum yaptım. adam yanlış anlamış engeliyorum seni dedi ulan ben bu adama ne dedim beni engelliyor engelledide umrumdada degil ama gene benim hatam düzgün bir dil ile yazmamışım adamda yanlış anlamış yada anlamak isdemedi