dev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de sunnet ettirmedim cocugu, ettirmeyecegim de ama cocuga kisisel temizligin iyi ogretilmesi gerekiyor. Tuvaletten sonra penisini ucunu silmesi gibi.
Eger bu konulara dikkat edilmez ise sorunlar cikabilecegi yonunde uyarilar var.
lawrus57 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında bir çok zararı var diye biliyorum hatta bilimsel araştırmalarda vardı en önemlisi his kaybına sebep olması. Öyle çok sağlıklı olduğunuda duymadım şahsen. Çoğu aile neden yaptırdığını bile bilmiyor.
Makale
Ekşi sözlükte kullanıcı yorumları: link
-
Farklı bi düşünceniz varsa dinlemek isterim.
Adı üstünde sünnet. İslam da farz kapsamına girmiyor ama müekked sünnet kapsamına giriyor. Yani Peygamberin misvak kullanımı gibi sürekli yapılmasını tavsiye ettiği sünnetler.
Eski çağlarda, özellikle Arap coğrafyasında şimdiki gibi dar iç çamaşırlarının olmaması nedeniyle kumun ***** içerisine kaçması nedeniyle peni ucu ve etrafında iltihap, tahriş gibi durumlara sebebiyet veriyordu. Kum içerisinde aşağıda ki gibi gözle göremediğimiz ama deriye zarar verecek maddeler mevcut. Görüntü mikroskopla çekilmiş.

Bilimsel olarak da günümüz coğrafyasında temizliğe dikkat edildiği müddetçe sünnetli ve sünnetsiz ***** arasında sağlık açısından büyük farklar yok.

İslam da da sünnetin önerilmesinin bazı nedenleri var bana göre.
İlki az önce yazdığım gibi kum ve benzeri cisimlerin ***** derisi içerisine kaçarak penise zarar vermesi.
Bir diğeri ***** başında ki hassasiyeti azalttığı ve mastürbasyon yaparken ***** derisinin ilişkiye giriyor hissiyatına sebebiyet vermesi nedeniyle kişinin mastürbasyona aşırı olan eğilimi. Daha geç boşalmak ve ***** başının üzerinde gidip gelen deri kişiyi daha fazla tahrik eder. Bu benim düşüncem tabii.

Tabii anne baba olarak karar sizin ama çocuğunuz büyüyüp evlenmek istediği zaman sünnet konusu karşı taraf için sıkıntı olabilir.
Ergenlik çağında da illa akranları ne zaman sünnet oldun, sünnet düğünün ne zaman diye sorabilir. Bu da arkadaşlarının yanında sünnetsiz olarak damgalanmasına sebep olabilir.

Toplumsal baskı ve evlilik konusunda yaşayacağı sorunları baz alırsak sünnet ettirmeniz daha mantıklı olur.