AFNaNTiK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Acaba herkes şöyle olsa, misal tabii : İlginizi çeken bir konu var ve de sizin tüm inançlarınıza aykırı olan bir konu, elbet tabii hakaret nezdinde devam etmiyor, argo yok, sadece konu sahibi düşüncelerini dile getirmiş, buna istinaden düşünceleriniz de şu denli bir oluşum oluşuyor ve de devam ediyor... "Bu benim tam zıttım, müdahale etmem gerekiyor, asabımı bozuyor..." bunun yerine "Hmm! Konu tüm inanç ve de göreneklerime aykırı devam ediyor. Tuhaf bir konu kişi odaklı farklı bir bakış açısı bir perspektif kullanmış, ancak benim düşüncelerime göre tam bir zıt yön de devam etmiş, o halde yapmam gereken {Okumak, bakış açısını analiz ve de tartma durumlarına dahil etmek, ardından ya yazmak ya da karşı tarafın zihin faaliyetlerine göre yazıp ya da yazmamak} "

Tabii ki bu anlayış uzun vadede kişi odaklı alışkanlıkları dahilinde seyreder, ancak yine de kesinlikle bir oluşum değildir saygı değer arkadaşlar.

Sadece bir deneme yapmamız gerekiyor, ne kaybederiz ki, yeni bir perspektif kazanımı dışında kazanç odaklı bakılınca aslında kaybetme durumu da dahil olmuyor, etkileyici olurdu.

Tabii ki bunlar sadece hayal.
Türkiye burası hocam