bilgiman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederim hocam.

Evet fabrikalar 12 saat falan oluyor. Ben burada 8 saat 2 sene fabrikada çalıştım. O yüzden 12 saat fabrika pek zorlayacağını düşünmüyorum. Kendi işime gelince evet zaman konusunda çok kısıtlı zaman olacak çünkü avrupanın çogu yerinde yemek vs yok. Yemek, bulaşık, çamaşır, fabrika işi, ev işleri falan derken uyku vakti bile kalmayacak. Burada da 5/6 saat maks yatıyorum. Umarım dilediğim gibi olur
Hocam o da maalesef modern kölelik oluyor. Çalışma saati cidden çok fazla. Emin olun 8 saat ile 12 saat bir değil. Hatta 10 saat bile çalışsanız eve gidince pert oluyorsunuz. 12 saat çalışmayı düşünemiyorum.
Ayrıca burada danışmanlık veren kişiler de 1-2 saat yol sürüyor diyor. 2 saat yol sürse 12 saat çalışma 2 saat de dönüş etti 16 saat. Geriye kaldı 8 saat. Yemek yap, bulaşık yıka, bir kaç bir şeye bak vs derken 2 saat da öyle geçer. Size 5-6 saat kalır. O sürede de ne kadar uyursanız artık.

Başka işler bulup çalışılacaksa belki gidilebilir ama günün yarısından fazlasını memleketten ayrı, farklı bir coğrafya da nefes almadan çalışarak geçirmek zor gelebilir.
Umarım hakkınızda hayırlısı olur.