Tartışmalar bu ülkede hiçbir zaman durmayacak hocam r10 un bu tartışmaların icinde olmaması benim dileğim. Forum yasiniz yeterli eski konuları hatirlarsiniz insanlar bilgilerini tartisirdi, gayet düzgün birbirini kırmadan dökmeden ve okuyanlara faydası olabilecek tartışmalar olurdu. Ama geldiğimiz noktada ülkede milyontane kahvehanede dönen muhabbetten farklı birşey göremiyorum ve benim gözümde ki r10 a yakışmıyor bu durum ve üzülüyorum açıkçası. R10 yerine farklı platformlarda takılmak yerine r10 un gelismesini ülkenin .... durumundan farklı bir konumda olmasını dilerim.

Bende aktif ticaret yapmıyorum 2k mesajım olmuş forumda %80 i yardım konularına yardım amaçlı yazılmış mesajlardir. Ama forumda öyle konulara yorumlara denk geliyorum ki bu üye yardım mesajı attığında ona cevap vermek yada farklı konularda aktif olmak yerine son dönemlerde burada takılıp vakit kaybettiğimi düşünüp kapatıyorum sekmeyi. Böyle olmamali burada aktif takilmasalarda hala çok iyi bilisimciler var içimizde ve gelen yeni nesil e veri aktarımı yapılmıyor.

Buna karsilik ne haliniz varsa görün yiyin birbirinizi demek yerine bu kanayan yaranın iyileştirilmesini istiyorum.
@Coşkun Çetin; hocamın fikrini merak ediyorum açıkçası bu konuda bu durumdan memnun mu forumun aktif kaldığını mi dusunuyor böyle olunca.

Bir farklı onerimde off topic ve gündem kategorilerini yeni üyelere kapatmak bı kaç aydan yada yıldan veya mesaj konu sayısından önce bu kategorileri göremedim yeni üyeler.

Fake üyelikler açıldığını düşünüyorum sırf bu konularda kışkırtıcı mesajlar atmak yada artık niyetleri ne ise.

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam teşhisi yanlış koyduğun için seninle ayrı düşünüyoruz.
Forumda veya her yerde siyaset tartıştığımız için kutuplaşmıyoruz.

Birileri oy uğruna insanları kutuplaştırdıkları için tartışıyoruz.
Ve tartışmanın durması tam da bu siyasetçilerin işine gelen bir konu.

Çünkü tartışma durduğunda o siyasetçiler kutuplaştırmaya edvam ediyorlar durmuyorlar.
Ama siyaset yasaklanınca o kutuplaştıran siyasetçilere karşı tüm muhalefet durmuş oluyor.

Forumda ticaret amaçlı takılıp sonra fanatikçe siyaset yapanlara müstehak.
Ben forumda aktif ticaret yapmıyorum o yüzden özgürce konuşuyorum.

Forumda ticaret yapsaydım siyasi toplara hiç girmezdim.
Ama bırak da kimin ne olduğu ortaya çıksın.
Yani desteklediği politikalar ile fakirleşen sonra param az diye indirim isteyen adamları ortaya çıksın da haketmedikleri indirimi alamasınlar.