Dışarı çıktığım için kimseye cevap yazamadım henüz ama yorumları okuduysaniz bu konu bile amacının dışına çıkmış insanlar birbirine giriyor.
Ülkede siyasetin konusulmadigi bir an bir yer var mı ?
Ben bunlardan kaçıp buraya geliyorum ki siyaset te yasaklandi forumda zaten belki haberiniz yoktur.
Siyaset vs. Çokta umrumda değil ben kutuplaşmanın getirdiği tehlikeye dikkat çekmek istiyorum.
Bu ülkede son 20 yıldır karışıklıklar her zaman AKP hükümetine yaramıştır, muhalifseniz ekmeklerine yağ sürmeyin bence.
Son olarakta böyle bir tezi savunup, benim konuma girip yorum yapmak biraz kendinizle celismek degilmidir? Kayıtsız kalıp başka kategoriye yonelebilirdiniz ama öyle olmuyor değil mi ?
Ülkenin ekonomisi kötü olabilir, kötü gidişatı bu şekilde durdurabileceginize inanıyorsanız twitter ve ekşi sozlukte 100 lerce hatta binlerce kaos sevici var her iki taraftanda oralarda gruplasmak daha fazla kutuplaşmak çok mümkün bunu oralarda yapın.
Forumda sevip yorumlarini takip ettiğim bir üyesiniz, ama bu konuda aynı düşünemiyoruz.
Herkes ideolojisini %90 oranında ailesinden alıyor ve bu fikirler değişmiyor kimsede değiştiremez, ben TV izlemem haber sitelerini takip etmem çünkü iki tarafta birbirinin farklı renkleri, merak ettiğim kişilerin doğrudan kendilerini takip ederim Twitter'dan ki sağdan soldan kırpılmış yalan yalnis şeylere kendimi kaptirmayayim.
Heryerde siyaset , kutuplaşma varken neden burada birlikte olmak yerine heryerde olana yoneliyoruz?
Siyasiler gelip geçecek bu ülkeden biz geleceğe odaklanmaliyiz diyorum ve bu gidişat şekli beni gelecek hakkında kaygilandiriyor.
Ben fikirlerimi söylemeyip bunları gormezden mi gelmeliyim şimdi sizce?
Forumda toplamda yaklaşık 300 kategori var. Bu 300 kategorinin biri off-topic, biri gündemdeki haberler, biri de şikayet var...
Diğer tüm kategoriler paylaşım, iletişim ya da ticaret amaçlı.
Yani forumdaki kategorilerin %99'u paylaşım ve ticaret amaçlı sadece 1 kategoride siyaset tartışılıyor.
Ve her yerde siyaset konuşuluyormuş gibi şikayet edenler var.
Girmeyin kardeşim siyaset içeren konulara.
İnsanlar bir birini banlıyormuş etkileşim düşüyormuş.
Etkileşim ülkenin ekonomisi battığı, herkesin alım gücü düştüğü için düşüyor.
Eskiden 10 dolarlık domaine 15-20 lira verirken bugün 300-500 lira verdiğimiz için düşüyor.
Forumda etkileşimin düşmesinin satışların düşmesinin nedeni bu ülkede siyaset yapılmaması beceriksizlerden hesap sorulmamasındaan kaynaklanıyor.
Bu kafa ile hesap soranları susturmaya çalışırsanız, daha da fakirleşeceğiz forumda da daha az ticaret dönecek.
Bu siyaset konuları yasaklansın çıkışları genelde iktidar yanlılarından geliyor.
Ekonomi iyi giderken kimse siyaset yasaklansın demiyordu, kutuplaştırmayın milleti demiyordu.
Ne zaman ülke saçma politikalar ile tepetaklak oldu insanların gerçekleri konuşmasını susturmak isteyenler çıktı.
Mesela benim için de Hamas terör örgütüdür, tıpkı İsrail ordusu gibi sivil öldüren teröristlerdir hamaslılar.
İsrail sivil bombalayıp bebek öldürürken lanetliyorum, israil ordusu savaş suçu işliyor israil devleti teröristtir diyorum.
Hamas da bir festival alanına saldırıp sivil gençlere ateş açıp katlettiğinde aynı şekilde lanetliyorum, teröristler diyorum.
Ve bunu forumda söyleme hakkı var insanların.
Terör belasını senelerce yaşamış bir millet olarak sivil öldüren bir örgüte terörist diyen insanlar çıkabilir.
Burası bir webmaster forumu diyenler baksınlar 300 kategoriden sadece 1 kategoride siyaset konulşuluyor.
299 kategoride istediğiniz kadar ticaret ve paylaşım yapabilirsiniz sizi kimse tutmuyor.
Forumda yapılması gereken ve çok basitçe yapılabilecek tek bir ayar var.
İsteyen ayarladan bir seçim yaparak popüler, son açılan ve son cevaplanan konulardan off-topic kategorisini filtreleyebilmeli.
Millet tartışmayı bilmiyor diye siyaset konuşmayı yasaklayacaksak insanlar kurallara uymuyor diye araç kullanımını da yasaklayalım mı?
İstemeyen bu kategoriye girmesin, siyaset içeren başlıklara girmesin, link alanlarında da bu kişilere offtopic konuları gösaterilmesin.
Tartışmasını bilmeyenler, hakaret edenler zaten banlanıyor ya da bir birlerini engelliyorlar.