me_genc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok geçmiş olsun. Sigorta işiyle uğraşıyorum. 2 yıl önce aldım demişsin yani 2021 yılında. yazdıklarından 2021 yılındaki kayıt çıkmasa bu olabilir derdim. Çünkü senin aldığın tarihte kapanmamış eksper dosyası olabilir ve sen aldıktan sonra dosya kapanır. Ama eski tramerler görünmeli diye düşünüyorum. Bunun nasıl yapıldığını biliyorum ama kötü niyetle kullanım olabilir diye anlatmıyorum. Siz siz olun satın alacağınız arabanın ruhsatındaki tescil tarihleri ile sigorta poliçesinin tarihini kontrol edin.

2019 yılında bir araç almak istedim Çanakkale'de. Bir hasar kaydı vardı sol ön çamurluk boyalı sebebi de çöp kamyonunun çöp konteynerini boşalttıktan sonra çalışanların itmesi sonucu kayıp çamurluğa vurması dedi satmaya çalışan kişi. Girip tramer sorgusu ve dosyasına baktırdım evet gerçekten de sol ön çamurluk bu sebeple boyanmıştı hasar dosyasında fotoğrafları da vardı. Fakat birşey daha vardı. Adamın satmak istediği yani benim satın alacağım araba 2019 yılı ocak ayında başka bir arabayla kafa kafaya çarpışmış ve ağır hasar almıştı. Fakat sigorta şirketi pert olmayacak değerde hasar olduğu için aracı serviste toplatmıştı ve film burada başlıyordu. Satıcı kişi eksper ile anlaşarak arabayı servisten çıkartmasına yani servise ödeme yapılmasına rağmen dosyayı kapattırmamıştı. İşin ilginç yanıda araç ilana çıktıktan 3 gün sonra sigorta şirketi ödemeyi yapmış görünüyordu. Yani arabanın mevcut eski fotoğraflarıyla ilana koymuşlardı ve açık dosyayla tramere işlemeden satış vereceklerdi. Sonra da dosyayı kapatacaklar ve elimde nur topu gibi ağır hasarlı bir araç olacaktı. Satıcının arabayı konsinye olarak verdiği galeriyi ve sonra da ekspertizi arayarak sigorta şirketine bildireceğimi söyledim. Araba bir dakika sonra ilandan kalktı ve ekspertiz 3 dakika sonra dosyayı kapattı. Ertesi gün araçta tramer bilgileri tam gözükmeye başladı. Bir de bir konuda daha uyarayım sizi. Araca tramer sorgusu yapıyorsunuz ve 2 tane hasar kaydı geliyor diyelim. Bir tanesinde 5.000 TL yazıyor diğerinde ise rakam yok. İşte rakam olmayanlar çok tehlikeli. Çünkü rakam olmayan hasarlar ya aracın karıştığı kazada kusurun karşı tarafa bulunduğu ve aracın hasarını karşı tarafın ödediği ya da aracın kaza sonrası raporunun tutulup sigorta şirketine dosya açtırılmadan cepten ödeyerek tabir edilen kendi hasarını kendisinin kapattığı dosyalardır. Bu tür durumlarda aracın ne kadar hasar aldığını ve ne olduğunu bilemezsiniz. Belki de araç önden büyük bir kaza yaptı; kaput değişti, airbag açtı, ön konsol parçalandı vs... ama kaput değişip airbagler tamirlendi. Araç ağır hasar kayıtlı olması gerekirken 5.000 TL hasar kayıtlı. Aldınız hayırlısı olsun.
oha şaka gibi olay ya hocam valla neler varmış gelde güvenip araba al milletten