Jieshou adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Telefon görüşmesi oldu hocam, resmen bana kargonuz kayıp diyor. Belge istiyorum teslim edildiğine dair öyle bi belge yok da abi çıkış şubesinden tazmin formuna başvur diyor. Çıkış şubesi Konya'da ben Kayseri nasıl gideyim kardeşim yani. Müşteri de trendyola kargo araştırma talebinde bulunmuş, trendyol her zamanki gibi müşteriyi haklı görmüş daha ürün nerde ne değildir kim haklı kim haksız demeden parayı da ödemiş. Trendyol da diyor ki ücret iadesi yapılmış biz müdahale edemeyiz. Dedim böyle saçmalık mı olur? diyor ki red edilme sebebi tazmin olduğu için otomatik kabul edilir. Bunlar alkış kumpas ayağına bana soğuk su içireceklerini zannettiler herhalde
Jieshou adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kim haklı kim haksız araştırmadan ücret iadesi yapmışlar hocam anlamak mümkün değil
Kimin haklı kimin haksız olduğu belli. Müşteri (kötü niyetli bile olsa) haklı çünkü teslim aldığına dair bir kanıt yok. Satıcı arkadaşımız haklı, teslim edildiğine dair bir kayıt istiyor fakat yok. Suçlu %100 kargo kuryesi.

Kızıyorsunuz ama şu durumda trendyol iade etmekte de haklı. Müşteri sahiden ürünü teslim almamış olabilir. Evet, satıcı da ürünü geri alamadı ama bu durum kargo ile satıcı arasında.

Extralarge adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ağa kargo teslimi yapanlarda kask kamerası olması lazım.
Ne gereği var ki? Firmalar teslim kodu hakkında kuryelerini sıkı uyarmalı. Bu kurye kod alıp teslim etse hiç bir sorun yaşanmayacaktı.