Lifent adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkürler hocam bilgileriniz için, kimlik bilgisi vermedim de sadece bi selfie istediler onu gönderdim bi de banka hesap bilgilerimi gönderdim o kadar. Onun dışında Rus olduklarını sanmıyorum, Amerikalı ya da İngiliz olabilirler.
Geçmiş olsun tekrar.

4 ay önce BAE'den bir talep geldi. Endonezyalı vatandaşın birisi BAE'de bulunan bir holdingin web sitesini kopyalamış ve aynı alan adına yakın bir alan adı satın alıp web sitesini yayınlamış. Çok yüklü bir ihale için ürün almak istediğini filan yazan bir e-postayı iletti. Toplam ihaleye çıkacak ve satın alınacak malzeme bedeli ihalenin kazanılması durumunda peşin ödenecekti ve rakam 186 milyon USD'ydi. Tabi rakam bu kadar büyük olunca hemen e-postada imzası bulunan holdingin yönetim kurulu başkanını araştırdım ve linkedin'de buldum. Daha sonra Who Is den domain sorgulattım. Bize e-posta atan domain e-posta tarihinden 3 gün önce Singapurda bir şirket tarafından kayıt altına alınmış ve sahibi Bangladeşli bir şahıstı. Orjinal firmanın sahibinin linkedin profili üzerinden orjinal siteye girdiğimde bize e-posta atan kişinin sitesiyle birebir aynı olduğunu (iletişim bilgileri dahil) gördüm. Hemen firmanın sahibi ile Linkedin üzerinden iletişime geçerek durumu teyit etmek istediğimi söyledim ve olayın bir dolandırıcılık vakasına döneceğini belirledik. Daha sonra *********** şahısla yazışmalara normal bir şekilde devam ettikki işin nereye gideceğini bulalım istedik. İşin sonunda biz hiç evrak göndermeden hiç bir bilgi paylaşmamış olmamıza rağmen sözde ihaleyi kazandık fakat dağıtılacak rüşvet olarak bizden 100 bin USD istedi. Daha sonra orjinal firmanın sahibi BAE'de teknoloji bakanlığıyla iletişime geçerek durumu anlattı ve sahte web sitesi kapatıldı. Aradan geçen zamandan sonra sadece telefonla tanışıp fikir alışverişi yaptığımız bir kişi 3 gün önce yine aynı holding sahibi isimli bir e-posta aldığını ve bir ihale alacaklarını söyledi. Verdiği web sitesine bakında yine aynı holdingin web sitesinin klonu olan sahte bir web sitesiyle şansını yeniden deniyordu aynı şahıs. Bu gibi durumlar çok çok fazla. Teknolojinin gelişmesiyle beraber dolandırıcılıkta yeni Sülün Osman'lar gelişti. Aman dikkat diyeyim.

Bu arada tabi bu sahtekar sayesinde BAE'de bulunan holding ile ilişkimiz başladı ve ticari olarak irtibatta kaldık. Şu anda enerji sektöründe beraber çalışmalarımız var.