Merhaba arkadaşlar, 3 gün önce mailime yabancı bi kadın yazdı ve seslendirme hizmeti almak istediğini söyledi.
İngilizce istiyordu ve tabii ki bu hizmeti verdiğimi söyledim.
Sonrasında seslendirilecek metnin kısa bi kısmını gönderdi, okuyup iletmemizi istedi. Seslendirmenin deneme kaydını aldırdım ve gönderdim.
Çok beğendiler ve çalışmak istediklerini söylediler.
Ardından seslendirilecek metnin PDF dosyasını attılar. Attılar diyorum çünkü bunu yapan kaç kişi bilmiyorum.
Bana yazan kadın gayet sıcak ve samimi konuşup net cevaplar verirken, bana diğer taraftan yazan kişi ise iş maili üzerinden bilgi belgeleri gönderiyor.
Mailler de şu derece resmi:
Olay şöyle devam ediyor:
Yaklaşık 50 sayfa vardı ve her sayfaya ayrı fiyat verdim. Fiyatta anlaştık ve ödemeyi banka ya da Paypal ile yapacağını söyledi(Bu derece resmiler)
Metni arkadaşıma gönderdim ve işi tamamladık. Ödemeyi henüz almadığımız için sesin üzerinde oynamalar yaptık ve arkasına kendi markamı da seslendirtip ses olarak ekledim ki çalınmasın diye.
Çalışmayı kadının ekip arkadaşlarım kullanıyor dediği maile gönderdim. Ve bikaç saat sonra "Your project approved" diye bir mail aldım. Çalışmayı onaylamışlardı sözde
Sonrasında resmi mailden, ödeme dekontunu da içeren şöyle bi mail geldi:
"Paranızı gönderdik fakat şirket politikamız gereği bizimle tek seferlik ya da sürekli çalışan kişilere bir kart çıkartıyoruz. Bu kartın değeri x.xxx₺'dir. Bu ödemeyi aşağıdaki kripto adreslerine yaptıktan sonra ödemeniz 5 dakika içinde hesabınıza yatacaktır."
Bu maili okuduktan sonra bende film koptu ve direkt bu tuzağa nasıl düştüğümü anlamaya çalıştım. Yani adamlar sözde alıcıymış gibi sizinle iletişime geçiyorlar, size iş veriyorlar, hiç acele etmeden gayet sakin bir şekilde süreci
ilerletiyorlar ve bum! Siz çalışmayı teslim edip ödemenizi isteyince şu kadar parayı yatırın sonra size ödemenizi hemen yapıcaz diyorlar

Ben tabii sadece giden zamanıma yanarım.
Adamlara şunu gönderdim ve yol verdim:
Siz siz olun, yabancı da olsa iş almak için ödemeniz yapılmadan (en azından yarısı) böyle işleri onaylamayın, valla öpüyorlar. O kadar stres, zaman kaybı bana pahalıya mal oldu ama yapacak bi şey yok.