OziyWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar hiç bilgim olmadığı için burada konuyu açmak istedim.
Benim bir kuzen var 33 yaşında evli. Oldu bitti gözlerinde problem var önceleri göz tembelliği var demişlerdi sonra demişler sol göz %10 görüyor kornea nakli gerekli sağ gözdede orta keratakonus var.
Gözlerindeki hastalığın adı keratakonus yani kornea nakli olmadan çözülmüyor ilerlemişse.
Herneyse ayrıca 2017 yılından beri bu çocukta yaygın ankisiyete bozukluğu var raporlu ilaç kullanıyor . bende dedim ki bari ekpss felan gir işsiz gezme git heyete rapor al muhtemelen çıkar.
Bugün raporunu attı %25 oran vermişler.
Dedim göz doktoru baktı mı sadece yazıları okuttu zaten tek o %25 vermiş dedi.
Dedim psikiyatrik ilaç kullanıyor musun evet dedi 2017den beri alıyorum ama psikoloji doktoru bana dediki bu ilaçlar hasta olduğunu göstermez insanlar keyif içinde bunları kullanabilir Kendisi sormuş hasta değilsem neden bu ilaçları kullanıyorum hemde günde 2 adet demiş. Çocuk ilaçlar nedeniyle sürekli uyur gezer ve kilo alıyor .
Şaşırdım açıkcası şimdi ben psikiyatrik bir ilaç kullanmıyorum girsem psikiyatri bana yüzde 0 verecek 6 yıldır günde 2 adet prozac kullanan ve ayda en az 3 4 defa hastaneye giden adama nasıl %0 vermişler.
Ben itiraz et dedim çünkü internette emsallere baktığımda sadece psikiyatriden bile %20 oranında rapor alabiliyor.

Daha önce böyle durumla karşılasan oldu mu ? Yanlış yönlendirmek istemem çocuğu çünkü itiraz edince hakem hastanesine gidiyormuşsun veya 6 ay sonra mı giriyormuşsun karışık bilgiler var.
Teşekkür ederim mesajlarınızı aynen ileteceğim.
Hocam bundan 10 yıl önce olsa belki alabilirdi %40 ve üstü ama şimdi çok zor arkadaşım %56 raporu vardı ampute yeniden başvurmuş ve %28 e mi ne düşürmüşler çok şaşrıdım.En son ülkede %10 engelli vardı git gide artıyor bu oran sanırım herkes iş ve araba için başvuruyor ekpps kolay değil yada ben başaramadım artık bıraktım uğraşmayı