Özellikle Google son zamanlarda fazla red veriyor ve en büyük gerekçesi de düşük değere sahip içerik oluyor.
Muhtemelen bu durum yapay zekanın siteler tarafından botlar, programlar vb. ile fazla kullanılmasından sonra kaynaklı bir politika değişikliği olarak görüldü.
Yapay zekayla hazırlanan içeriklerle de araştırılsa onay alan çıkar ama bu o içerikleri değerli kılmıyor, çünkü içerik intihal olarak özgün çıksa bile Google "faydalı içerik güncellemesi"nden beri özgünlüğü sadece intihal olarak algılamıyor. Gerçekten kullanıcıya bilgi veren, her yerde kolay kolay bulamayacağı bilgileri aktaran ya da bir konu hakkında tutarlı, doğru ve kullanıcıların olası sorunlara da çözüm üreten içerikleri "değerli" görüyor.
Bu yüzden içerik kalitenizi, içerikleri kendiniz hazırlıyor olsanız bile bu kapsamda gözden geçirin veya yeni içerikler eklemesi yapın. Tabii hit çekmek de önemli, bunun için doğru anahtar ve tohum kelimeler kullanılmasına da özen göstermelisiniz.
%100 katılıyorum. Ve ekliyorum:
Siteleriniz bot tarafından kontrol ediliyor ve aşırı negatif sonuçlandırıyor. AdSense ile ilk onayı almak çok uzun süreceğinden; Ezoic ile sitelerinizi onaya gönderip ilk red geldiğinde Support'a yazıp Google'dan Manuel Review istetirseniz, çok daha kısa bir zamanda onay almış olursunuz. Ad Manager üzerinde site onaylı olacağından AdSense'de sitenizi 2 gün içerisinde onaylayacaktır.
Ezoic'in Google'a böyle bir talep yapma hakkı var. Siz AdSense üzerinden Support'a ulaşmak istediğinizde %110 Topluluk seçeneği çıkacak, orada da herhangi bir yardım alma ihtimaliniz yok (klasik cevaplar dışında). Topluluk'ta yazan yöneticilerin zira hiçbir vasfı yok