Merhabalar Cem bey,

Bence maalesef geçemeyiz. Aynı durumu bende yaşıyorum yazsam başıma dert alacağım diyorum yazmasam içim içimi yiyor. Dolayısıyla bazen buralara ait olmadığımı düşünüyorum. Çağa ait olamamak (Çağdaş olamamak) mı denir veya gelinen noktada kültür farkı mı denir inanın bilemiyorum. Eğitim veya doğrudan Cumhuriyet tarihi konusu açılıyor bir kaç kelam ediyorum sanıyorum IQ seviyesi yaşından küçük -affedersiniz- arkadaşlar "Bütün sırrı bozdun ya, yok sen ne biliyorsun yok kıskanıyorsun..." yazıyor. Senin uzmanlık alanını bilmiyor, tahsilini bilmiyor ve sana dair hiçbir şey hakkında fikri yok. En kötüsü konu hakkında internette okuyabildiği dışında hiçbir şey görmemiş. Siyasi açıdan baktığımızda bence olaylar sahada bitiyor sosyal medyanın hiçbir etkisi yok. Ancak şahıslar ve olaylar üzerinde bence direkt etkili. Bağnazlık bence teknolojinin gelişimiyle bizleri oldukça kötü etkiledi.

Ben şahsen kendimi tutamazsam not defterine yazıyorum sosyal medyaya veya dijital ortama fikir beyan etmemeye çalışıyorum. Sinir kat sayımı artıran konularda ise okumamaya veya bakmamaya gayret gösteriyorum. Değiştiremiyorsan sen değişeceksin demişler, ben önüne geçemeyeceğimizi düşündüğüm için önünde durup kendimi hırpalamaktan vazgeçtim.