Performans Almak istiyorsanız tavsiyem Hyper-v kullanın
Onu hiç denemedim Virtualbox denedim oda ağır olduğu için pek tercih etmedim.
Merhaba
Kurulum eğer normal şekilde devam ediyorsa disk de yeterince yer verdiyseniz yavaş ilerlemesi pc ile alakalıdır.
Evet yeterince verdim ancak ileri düzey bir pc ile yapıyorum.
Hocam yavaş ilerlemesinin sebebi büyük ihtimalle işlemci tabanlı sanallaştırma özelliğini bios üzerinden etkinleştirmemiş olmanız olabilir, biosa girip, advanced veya cpu menüsünde Intel Virtualization Technology, Intel - VT (IVT) yazabilir, bunu Disabled ise Enabled yapıp sonrasında vmware üzerinde sanal makinenizin ayarlarında da Intel Virtualization ya da IVT diye olur seçeneği, o seçeneği aktifleştirdiğinizde işlemcinizi sanal makineniz daha yararlı bir biçimde kullanarak performans sağlayacaktır. Sanal makine kapalıyken normal bilgisayarınıza hiçbir etkisi olmaz bu ayarın.
Biosda bu ayar etkin durumda. Ancak sunucuyu kurarken Virtualize Intel VT -x/EPT kısmını işaretlemedim. Olduğu şekilde kurmaya çalıştım.
En önemli parça disk, bilgi vermediğiniz tek parça da disk.
Ayrıca kaynak paylaşımları-shares ne durumda?
60 gb yer ayırdım sıfır SSD disk. Iso'yu da Windows'un orijinal sitesinden indirdim.
Kaynak paylaşımı olarak makinada 20 çekirdek bulunuyor, ram olarakta 16 bulunuyor. Sanallaştırdığım bilgisayara 4 gb ram 2 çekirdek verdim.