13/04/2014 tarihinden beri r10 kullanıcısıyım ara ara denk geldiğim hesap çalınma olaylarının bir gün başıma geleceğini hiç tahmin etmezdim.
Dün akşam saatlerinde gelen bu mesajla hesabımın çalındığını öğrendim.

Haberi aldıktan sonra r10 yönetimine mail olarak hesabımın çalındığını ve açılan konulardan haberim olmadığını mail olarak attım. Telegram bildirim sistemi aklıma geldi oradan görüştüğü arkadaşlardan birinin kullanıcı ismiyle r10 da arama yaparak telefon numarasına ulaştım. Ancak maalesef ama maalesef bir kişiyi kandırarak ondan para aldığını öğrendim.

Maalesef konuşmanın sonunda küstahça arkadaşa bu mesajı atmış :

Kendisine güvenmeyen insanlara da 2014 de kayıt olduğundan vs. bahsetmiş. Güven telkin etmeye çalışmış.

Ve sevgili genç arkadaşlarım lütfen ama lütfen bu forumdayken unutmayın ki ''bedava peynir sadece fare kapanında olur'' çok kişi bu şekilde eğitim alma vs kolay para kazanma konularında arkadaşa kanmış maalesef.
Tabi ki istisnalar vardır ancak papara konularının çoğunluğu bu şekilde legal olmayan işlerde kullanılıyor.

Bu konuyu açmamın sebebi ilk defa başıma böyle bir iş gelmesi ve çizmem gereken yol hakkında bilgi sahibi olmak. Ayrıca bu vesile ile başka bu şekilde parasını kaptıran birisi varsa ona ulaşıp yasal yollardan hakkımı ve hakkımızı aramak. Dün gece @AUKSUEWJ arkadaşımla bu konuyu görüştük ancak arkadaşımın yatırdığı para da başka bir iban to papara yapan birisi olduğu için nasıl bir yol izlemeliyiz bilemiyorum.