kriptokulu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Artık insanlar da ucuzdan kaçıyor. Örneğin; Piyasası 100 TL, ben buna 40 TL diyorum. İnsanlar bunda bir bit yeniği var diyip 100 TL'ye gidiyor.
Aslında bilmeden de kendini sistem dışına atıyor, sonra da diyor ki ben neden iş alamıyorum, onlar 100 TL'ye alıyor. Hiçbir zaman bu durumu fark etmemelerine üzülüyorum
Şöyle bir durum da var hocam, R10 gerçekten Türkiye internet dünyasının ucuz işçiliğinin döndüğü yer. Mesela Google yorumları bizden alıp 30-40-50'ye satıyorlar. Buradaki işleri hep al sat yapıp para kazanan çok insan var hiç emek vermeden. İşin kaynağını bilmiyor dışarıdaki ağır kişiler de tabii. Kendilerine profesyonel gözüken birisiyle anlaşıyorlar. Bilmiyorlar ki o sadece al satçı arkada işi R10'dan ucuza birine yaptırıyor.

Bir de şöyle bir durum var. R10 ucuz ama R10'da dahi ucuzun da ucuzu var. Çünkü bu arkadaşlae fatura kesmiyor, muhasebeciye ücret ödemiyor, gelir vergisi, kdv falan hiçbir şey ödemiyor, ssk ödemiyor. Tabii ki şöyle bir durum oluyor. Benim 200 TL'ye yaptığım işi 100 TL'ye yapacak. Ama bunun bile ucuzu var, sırf işi kendisi almak için 100 liranın bile altına inip bir saatlik işi diyelim 50 liraya yapan var, bunlar da genelde liseli öğrenciler oluyor.