Cetain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayır. Supplementlerin çoğunun içerikleri aynıdır. En önemlisi hammaddeleridir. Çoğu ucuz protein tozlarının elde edilme şekilleri sentetik yollarladır. Türkiye'de doğala en yakın ve kaliteli hammaddesi olan marka HIQ'dır. Bu markadan protein tozu almanız ile Ocean ya da X markasından almanız arasında fark yoktur, hepsi aynı protein oranına sahiptir. Ancak hammaddesi kaliteli olduğu için ve doğal besinlerden elde edildiği için sindirimi kolay olacak ve karaciğeri yormayacaktır. Protein tozu kullanmanın mucizevi olduğunu düşünmeyin. Herkesin günlük protein ihtiyacı vardır, sporla uğraşanların bu protein ihtiyacının üstünde protein almaları gerekir. Sizin günlük beslenmeniz ve diyetiniz düzgün değilse protein tozu bir işe yaramaz. Yani günlük almanız gereken protein 250 gram ise, bunun sadece 23 gramını toz aracılığıyla alırsınız. Hadi günde 2 ölçek olsa, 45 gramını alırsınız. O yüzden önce kaliteli beslenme, önce kaliteli idman, daha sonra supplementler. Kreatin ise spor camiasının steroidden sonra en güç mekanizması ile alakalı supplementi. Bunu da ben yine hammaddesine güvendiğim için HIQ'dan tercih ediyorum tüm ürünlerimi tercih ettiğim gibi.
evet biliyorum, gunluk protein miktarini alamiyorum sanki kaslarimda az da olsa kuculme fark ediyorum ve bu beni uzuyor gunluk 90gr ton baligi falan yada 150 g tavuk gogsu yiyorum, onum disinda protein alamiyorum