Herkese hayırlı sabahlar, pazar günü 51/2-C maddesinden yani hız sınırını %51 aşmaktan ceza yedim. Ceza yediğim yer evimin olduğu bölgede ve sürekli kullandığım yol daha önce o yolda hiç başıma gelmedi böyle birşey. Cezayı yediğim istikamette hiçbir şekilde radar tabelası veya hız sınırını belirten bir tabela yok. Fakat ters istikamette sınırın 50 olduğuna ve radar olduğuna dair tabela koymuşlar (bunu ben ceza yedikten sonra tekrar eve dönerken farkettim) fakat benim olduğum istikamette gözükmesi imkansız. Bu durumda radar veya hız sınırını belirten tabela olmadığı için cezaya itiraz edebilir miyim. Bilgisi olan veya daha önce bu tarz bir olay yaşamış arkadaşlar varsa ve bilgi verebilirse çok sevinirim
EDS Kurulum Yönetmeliği'ne göre, EDS ölçüm cihazından en az 500 metre önce uyarı levhaları yer almalı. Eğer levha olmadığına eminseniz, itiraz edin. Ama emin olmayıp "bir şansımı deneyeyim" derseniz bu size 261 TL dosya masrafı olarak yansır. (e-tebligat adresiniz var ise masraf 110 TL gibi bir rakam olur.)