Bazı arkadaşlar okuduğunu anlama güçlüğü çekiyor gibi geldi bana. Kimin kime borç vereceğinin kararı, tamamen kendisine aittir. Ben herkes bir birine borç versin yada alsın gibi bir cümle kurmadım. Zaten bu benim haddime değil, ben haddimi bilecek yaştayım. Benim doğru bulmadığım nokta, konu sahibinin borç vermemesi falan değil. "Ben 5 kuruş borç almam" Demesiydi. Ve bende dedim ki; "Rabbim inşallah bir gün buna muhtaç etmesin" Ama anladığım kadarıyla hata yapmışım.
Edit: Bankadan alınan para borç değil mi?
Edit: Hayat memat meselesi, göreceli bir kavramdır! Kime ve neye göre hayat memat meselesi. Bana göre hayat memat meselesi, bir başkası için sıradan bir durum olabilir.
Madem itin dileği kabul olsa gökten kemik yağardı diyorsun, o zaman dua etme! Bunu biliyorsan, neden dua ediyorsun 😉
Allah benim cezamı verecek 😅
evet kesinlikle katılıyorum. büyük lokma ye ama büyük konuşma demiş atalarımız. yarın öyle bir düşersin ki sen miydin o borç almayacak haline getirir felek. ikincisi borç yakınlardan istenmez. borç isteyecek kadar zor durumda kalsaydınız bunu bilirdiniz. Allah kimseyi zor duruma düşürmesin.